Doornroosje
loader

Kikagaku Moyo + Deliluh

De langharige Japanners van Kikagaku Moyo vermengen elementen van krautrock, indian ragas en acid folk in hun uitgesponnen psychedelische nummers die niet alleen een dromerige effect heeft maar ook snoeiharde elementen bevat. 

De band werd opgericht door Go Kurosawa en Tomo Katsurada in de zomer van 2012 in Tokio, Japan. De twee omschrijven hun band, die live op het podium uit vijf bandleden bestaat, als een vrije muziekgroep, een soort ‘jam-band’. Kikagaku Moyo is Japans voor ‘geometrische patronen’ en die titel is niet alleen muzikaal maar ook visueel van toepassing. Absolute aanrader voor liefhebbers van Goat, Moon Duo, Wooden Shjips, Föllakzoid, Stoned Jesus maar ook King Gizzard en Thee Oh Sees.

Het uit Toronto afkomstige viertal Deliluh bracht eind vorig jaar hun debuutalbum Day Catcher’uit. Een album waarop de Canadezen elementen van punk, drone, krautrock verpakken in sonische gelaagde nummers. De band is voor het eerst op tournee in Europa en is uitgenodigd door hun Japanse vrienden.

Bekijk de foto's (Deliluh)
Bekijk de foto's (Kikagaku Moyo)