Doornroosje
loader

King Dude + Man from the South

Dit is een S.O.S. concert.

Op vertoon van je collegekaart kun je van maandag tot en met donderdag voor de helft van de prijs naar S.O.S. concerten in Merleyn. Jawel, maarliefst 50% korting. De korting is alleen te verkrijgen aan de deur van Merleyn, en op = op. 

King Dude is het alter ego van de uit Seattle afkomstige T.J. Cowgill. Hij is muzikant in diverse metal- en hardcorebands maar als King Dude laat hij een hele andere kant van zich horen: hij maakt zowel inktzwarte als indrukkwekkend mooie folk. Na zijn debuutalbum ‘Love’ en de EP ‘My Beloved Ghost’ volgde in oktober van 2012 King Dude’s nieuwste album ‘Burning Daylight’. King Dude leidt je op dit nieuwe werk weer een mooie ondergrondse wereld in die qua sfeer klinkt als een soort ‘Johnny Cash from Hell’ of naadloos aansluit bij het werk van Swans’ Michael Gira. Of zoals King Dude het zelf graag verwoord: “pagan-fueled folk wrapped tight with outsider Americana, steeped in themes of love, death and redemption’.

De avond zal worden geopend door The Man From The South, het alter ego van de uit Eindhoven afkomstige Paul van Hulten. In september 2012 verscheen zijn indrukwekkende debuutalbum ‘Koblenz’. Het album bevat enorm rauwe blues songs, geïnspireerd op de muziek van onder andere Bob Dylan en Townes van Zandt. Gewapend met een akoestische gitaar weet Man from the South een intieme en mystieke sfeer neer te zetten. Soms weemoedig of met een donker randje, maar altijd vol klasse.

Bekijk de foto's (Man From The South)
Bekijk de foto's (King Dude)