Doornroosje
loader

Kiwi Jr.

Update: deze show van Kiwi Jr. gaat verplaatst worden. We zijn hard bezig met het vinden van een nieuwe datum. Zodra deze bekend is informeren we alle kaartkopers met alle relevante info. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.

Het viertal van Kiwi Jr. maakt aanstekelijke popsongs met puntige teksten die je zonder moeite terugbrengen naar de jaren ‘90. De Canadezen hebben een studentikoze jeugdige uitstraling die doet denken aan de rammelende gitaarpop van Weezer, de onvatbare droge humor van Pavement en het opgejaagde van de seventies college punk, inclusief de schreeuwerige slogans refreintjes. Maar ook de voorliefde voor Britpop is terug te horen.

De gitarist komt je wellicht bekend voor, Brian Murphy is namelijk ook bassist van noise- en dreampopband Alvvays. Na hun debuutalbum ‘Football Money’ uit 2020 volgde eerder dit jaar de opvolger ‘Cooler Returns’. Een energiek gitaaralbum dat stilzitten vrijwel onmogelijk maakt. Op deze plaat speelt de band middels een verrassend veelzijdige verzameling catchy gitaarriffs alle corona-frustratie van het afgelopen jaar van zich af. Ze creëren hun eigen wereldje vol dagdromen en absurde humor, en daarmee biedt ‘Cooler Returns’ een muzikale ontsnapping voor iedereen die even weg wil uit de grote boze buitenwereld.