fbpx
Klangstof - Anton Corbijn

Klangstof

zaterdag 18 maart 2023
locatie:
Merleyn
datum:
zaterdag 18 maart 2023
zaal open:
21:00 uur
start:
22:00 uur

De in Amsterdam gevestigde alternatieve rockband Klangstof bestaat uit Koen van de Wardt, Wannes Salomé en Erik Buschmann. Eerder waren ze onder meer te zien op gigantische internationale festivals als Coachella en Bonnaroo (als eerste Nederlandse act óóit!); in maart staan ze in Merleyn!

De band maakte meteen indruk met hun eerste plaat Close Eyes To Exit: een mix van synth pop, post rock en elektronische muziek die doet denken aan Radiohead. Sindsdien hebben ze naam gemaakt, zowel in binnen- als buitenland, met eerder genoemde optredens op Coachella en Bonnaroo en op tours met MIIKE SNOW, Jagwar Ma en The Flaming Lips.

Op hun tweede plaat The Noise You Make Is Silent (2020) en de twee EP’s Everest en Ocean View laat Klangstof horen hoe veelzijdig ze zijn: geraffineerde synth-lijntjes en robotische drums op de ene track, dromerige psychedelica op de ander. Maar altijd blijft de sound van de Amsterdammers herkenbaar. Zo ook op Godspeed to the Freaks, het album dat afgelopen september verscheen. Nadat de band door de pandemie hun tour noodgedwongen moest afbreken, besloten ze de opgedane ervaring als doorgewinterde live-act om te zetten in hun meest louterende en emotioneel geladen project tot nu toe. Dit is muziek die je live moet beleven!

genre

pop, indie rock, electronics

media

Klangstof

zaterdag 18 maart 2023

placeholder