Doornroosje
loader

Give it Dub invites Osiris Music

Kryptic Minds + Amit + Sleeper + Kaiju e.a.

In het nieuwe seizoen blijft Give it Dub je voorzien van de meeste progressieve dubstep. Tijdens deze eerste editie staat één van de meest vooraanstaande dubstep labels centraal: Osiris Music.

Het door Kryptic Minds in 2006 opgerichte label bracht na een aantal drum’n’bass releases van onder andere Icicle & Switch een steady stroom aan kwaliteit dubstep uit van producers als DJ Madd, Biome, Matt-U, Thelem en Killawatt. Voor vanavond hebben we naast de label bazen Kryptic Minds ook de jongste telgen van het label, Sleeper en Kaiju op de bill staan. De laatste wist onlangs nog te overtuigen met een meesterlijke set tijdens Youngsta’s Minimal Monday show op Rinse fm met MC Toast op de mic, die deze avond ook in Doornroosje aanwezig zal zijn. Ook Kaiju’s monster release ‘Hunter’ met Flowdan op de vocals is je vast niet ontgaan. Sleeper is naast prominent Osiris lid, ook bekend van releases op het door ons zo geliefde Chestplate en J-Kenzo’s Artikal label. Om de nacht zo diep en duister mogelijk af te sluiten hebben we niemand minder dan Amit uitgenodigd. Deze van origine Indiaase badboy staat bekend als een van de founders van het ‘half-step’ drum’n’bass subgenre. Zijn vele releases op o.a. Metalheadz, Commercial Suicide en Tempa hebben een unieke sound waardoor zowel zijn drum’n’bass als zijn dubstep producties direct herkenbaar zijn. Een waardige afsluiter naar wij dachten. Give it Dub founder BeeVee en vast meubilair Brown Sugar maken de line-up in de grote zaal compleet.

In de kleine zaal kan de liefhebber van de ‘hardere’ sounds zijn of haar hart ophalen. Onze eigen DBS opent met een ‘classics on vinyl’ set, Reckless en Monti nemen het stokje over en Lucash & Trollface breken hem vakkundig doormidden.