Doornroosje
loader

Nijmeegse Kunstnacht

Oostpool

De theaters zijn eindelijk weer open. Om dat te vieren geeft Toneelgroep Oostpool je tijdens de Nijmeegse Kunstnacht een exclusieve preview van het nieuwe seizoen. Kom alvast proeven van twee bijzondere voorstellingen: Girls & Boys, een aangrijpende nieuwe monoloog van toneelschrijver Dennis Kelly met steractrice Hadewych Minis, en Baby Crazy, een slimme komedie over grote thema’s in een sappig plot. Tussen 19:00 en 01:00 zijn er vijf speelrondes. Bij elke ronde is de inloop op het hele uur en worden beide previews getoond. Reserveren is noodzakelijk.

Girls & Boys
Girls & Boys, is een aangrijpende nieuwe monoloog van toneelschrijver Dennis Kelly met steractrice Hadewych Minis in de hoofdrol. Het is tevens de eerste Oostpool-voorstelling van onze kersverse artistiek directeur Daria Bukvić, die bekend staat om haar actuele en geëngageerde regies die in het hele land een jong en divers publiek trekken. Girls & Boys is een theatrale noodkreet over mannelijk geweld dat begint als een hilarisch sprookje en eindigt in een onvoorstelbare nachtmerrie.

Baby Crazy
Schrijversduo Jan Hulst en Kasper Tarenskeen komen dit seizoen met de gloednieuwe, hypermoderne mozaïekvertelling Baby Crazy. Vijf jonge mensen met totaal verschillende mensbeelden worden tot elkaar veroordeeld in de hoop zo iets te kunnen leren over de wereld waarin we leven. Baby Crazy is een slimme komedie over grote thema’s als zwangerschap, overpopulatie, seks, milieu, vriendschap, racisme, gender en de prestatiemaatschappij. En dat dan allemaal in een sappig plot.