Doornroosje
loader

Laura Jansen + Sunday Sun

Laura Jansen brak in 2009 door met het album ‘Bells’, met daarop onder andere de singles ‘Single Girls’, ‘Use Somebody’ en ‘Wicked World’. Het album stond meer dan 90 weken in de Nederlandse Album Top 100 en bereikte de eerste plaats in de iTunes-chart. Begin 2011 ontving de zangeres een Platina Award en inmiddels zijn van ‘Bells’ in Nederland meer dan 70.000 exemplaren verkocht. Ook de single ‘Same Heart’, waarvan de opbrengsten naar het Rode Kruis gaan, was een nummer 1-hit in de iTunes-lijst. In december 2012 ontving Laura Jansen een Zilveren Harp. 

De makkelijk in het gehoor liggende popliedjes van Laura Jansen handelen vaak over de liefde en confrontaties. Opvallend zijn vooral de toegankelijke productie van het album en het veelvuldig gebruik van piano.

Het tweede album ‘Elba’ is inmiddels uitgebracht. Het album werd voorafgegaan door de single ‘Queen Of Elba’, die op 19 februari voor het eerst op de Nederlandse radio te horen was. Vanaf 7 april start de Nederlands-Amerikaanse zangeres een clubtour, die haar langs 6 steden brengt, waaronder Nijmegen.

Naast de eerste single ‘Queen Of Elba’ bevat het album ook de song ‘Same Heart’ van Laura Jansen featuring Tom Chaplin (Keane). Tijdens de slotavond van de actie speelde Laura Jansen het nummer op het moment dat de drie 3FM DJ’s het Glazen Huis verlieten.

Bekijk de foto's (Sunday Sun)
Bekijk de foto's (Laura Jansen)