Doornroosje
loader

FortaRock

Leprous + Blindead

Het Noorse Leprous mag gerust dé grote belofte op progrock/metal gebied genoemd worden!

Dit Noorse vijftal heeft inmiddels drie albums op haar naam staan en musiceert al ruim tien jaar samen en dat is te horen. Progrock en – metal op zijn best dat raakvlakken heeft met diverse uiteenlopende artiesten als Marillion, 3, Devin Townsend, Bauhaus, Elbow, Pain of Salvation, en zelfs Muse. Zanger Einar Solberg verwoord het zelf eigenlijk het best: ‘We listen a lot to different music, everything from Michael Jackson to Miles Davis to Meshuggah. And, of course, a lot of bands in between, haha.‘

Het album ‘Bilateral’ uit 2010 is door diverse journalisten de hemel in geschreven en terecht. Het is een avontuurlijke trip door een fantastisch gecomponeerd muzikaal landschap waarin techniek, emotie en overgave hand in hand gaan. De nieuwe plaat, die ‘Coal’ is inmiddels uitgebracht door Inside Out. Het album is donkerder en melancholischer van aard zijn dan ‘Bilateral’, maar weet te overtuigen op alle vlakken. De nummers bekruipen je na meerdere luisterbeurten en laten vervolgens niet meer los.

De heren hebben inmiddels het podium gedeeld met Amorphis en Therion en zijn dit jaar geboekt door fameuze festivals als Wacken, Hellfest en Roadburn. Live staat de band garant voor een hard en snaarstrak optreden met creatieve uitspattingen om je vingers bij af te likken.

Bekijk de foto's (Blindead)
Bekijk de foto's (Leprous)