Doornroosje
loader

Planet Rose

Levon Vincent + LA-4A + NTHNG

Een compleet eigen en herkenbaar geluid is wat waarschijnlijk de meeste muzikanten nastreven, maar slechts enkelen echt een claim op kunnen maken. Een daarvan is zonder enige twijfel Levon Vincent. De eigenzinnige producer & DJ uit New York wordt door zijn collega’s op handen gedragen en met reden. Weinig artiesten zorgen elke keer als er weer onaangekondigd een single of (zoals vorig jaar) een album verschijnt, voor zoveel opwinding en oproer als Levon. Zijn muziek is even rauw als dat ze mooi is en balanceert prachtig op de onzichtbare grens tussen house en techno.

LA4A zal misschien niet bij iedereen meteen belletjes doen rinkelen, maar de naam Ambivalent van de eveneens Amerikaanse producer Kevin McHugh waarschijnlijk des te meer. Onder laatst genoemde naam maakte hij een klein decennium geleden een flinke opmars via Richie Hawtin’s Minus label. Dit verse acid house project maakt momenteel flink furore en dit is een Nederlandse primeur. Het mysterieuze Nederlandse talent NTHNG, geadopteerd door het bastion Lobster Theremin, bracht het afgelopen jaar een aantal schitterende singles uit en als we de social media mogen geloven is er een album op komst op voornoemd label. Een aantal unreleased tracks circuleren al op YouTube en SoundCloud en klinken meer dan veelbelovend. Al met al een avondje om flink naar uit te kijken.

Traditiegetrouw is het de beurt aan KANT om in november hun kunstje te laten zien. Zoals ze al vaker hebben bewezen hoeft het programma niet ver van huis te worden gezocht. Nimma’s finest gaan soms ver terug in het verleden, zo ook het duo Sofa Rockers, bestaande uit Roger Gerressen & Renier Bleeker. Voeg daar KANT’s SANJA aan toe en we voorzien een gruwelijke back-to-back-to-back. All night long zullen ze elkaar proberen uit te dagen en te vinden met de beste house, techno en alles wat daar tussen past. Voeg daar nog een stukje creatief custom-made decor aan toe en het mengsel is compleet voor een onvergetelijke nacht in het café.

lees meer
Bekijk de foto's