Doornroosje
loader

Roos van Nijmegen voorronde #2

Lippu + Shaemless + These People

Lippu is ontstaan uit een jamsessie tussen Ruutger Lenzen en Philip Stohr. Ruutger was zanger bij een hiphopcollectief en Philip speelde in verschillende bandjes. Toch wisten beide heren op dat moment dat ze ook verder wilde met de unieke sound die tijdens de jamsessie was gecreëerd. Philip is verhuisd naar Den Haag. De band heeft nu een jazzsound door Sebastian met harde rock&roll tinten van Ralf. De band wordt ondersteund door Anton de Hoogh op een Fender jazzbasgitaar. Tuur van den Eijnde speelt op Cajon of drumstel (percussie). Lippu wil samen met het publiek een feestje bouwen. Alle muziek is door Lippu geschreven en Nederlandstalig. Wanneer er gecoverd wordt herken je het nummer nauwelijks terug. Ze hebben een karakteristieke sound. Elk optreden heeft iets memorabels, variërend van een kippenpak tot een meezingende dakloze.

Hoor je een vieze, vuile blubberige explosie van punkblues uit de holtes van Nijmegen komen? Dan is het Shaemless! Als je Shaemless hoort denk je al gauw aan alles wat tussen King Kurl en Queens of the stone age ligt maar in de punkblues van deze blaffende puppies hoor je ook zeker nog de oude blues terug. live is de band op zijn best, rauw, echt en recht in je face, zoals Ugenda het beschreef “Shaemless is schaamteloos lekker”.  Shaemless heeft o.a. het podium gedeeld met Automatic Sam, Villa Zeno, Los Explosivos (MEX) en Andre Williams (USA). Ze hebben op podia’s gestaan als De Affaire (lift podium), Willemeen, Merleyn en Krefeld (D). Dit alles is dus genoeg reden om DE punkblues sensatie uit Nijmegen mee te maken!

Achter These People gaan de namen Anna Witvliet en Dirk Mesman schuil. Door middel van kleine maar krachtige liedjes proberen zij met een gitaar en altviool hun verhalen te vertellen. Een verhaal dat alles kan omvatten, zolang het de moeite van het vertellen waard is. Abstract of concreet, vrolijk of depressief, herkenbaar of onnavolgbaar. Van Monsters onder je bed, tot diepe levenslessen of een willekeurige olifant, alles passeert de revue. Hoewel het streven “weinig handen maken licht werk” het uitgangpunt blijft besluiten ze aan het begin van 2015 om versterking in te schakelen. Bram Witvliet vult sindsdien het instrumentarium aan met warme celloklanken en is, daar waar nodig, een extra paar handen en voeten om het geheel naar een hoger level te tillen. Een zelfde visie, met een nog verrassender en sfeervoller resultaat…

lees meer