Doornroosje
loader

Lisa Hannigan and The Colorist Orchestra

Lisa Hannigan begon haar carrière als lid van de Damien Rice Band, maar sinds het begin van haar solocarrière in 2007 gooit ze zelf ook hoge ogen.

Op het laatste album, ‘At Swim’, komt haar talent tot volle wasdom. Prachtige folkliedjes met een sterke hang naar Ierse poëzie, muziek en teksten die tot in de puntjes zijn uitgewerkt. De plaat kwam tot stand door muzikale uitwisselingen tussen haar en gitarist Aaron Dessner (o.a. The National). Dessner voorzag Hannigan van stukken muziek en Hannigan  voegde teksten toe met een sterke link naar Ierse poëzie, en maakte er zo liedjes van.

Haar muzikale avonturen leidden eerder tot samenwerkingen met Ray LaMontagne, Richard Hawley, Herbie Hancock en Glen Hansard. Vanavond gaat ze een nieuw avontuur aan, ditmaal met The Colorist Orchestra.

The Colorist Orchestra bestaat uit het Belgische duo Arich Jespers en Kobe Proesmans aangevuld met enkele (klassieke) muzikanten. Het duo The Colorist heeft de vaardigheid ontwikkeld om bestaande nummers uit te kleden tot enkele contouren, en dan opnieuw te arrangeren en zo zelf in te kleuren. Daarbij werken ze telkens met een nieuwe muzikant en/of zanger(es) waarvan zij het repertoire her-arrangeren en gedeeltelijk opnieuw componeren. Naast zelf ontworpen instrumenten gebruiken ze daarvoor traditionele instrumenten op onorthodoxe wijze om een nieuw geluid te creëren. In het recente verleden toerden zij met Emiliana Torrini en Cibelle. Dit jaar werken ze samen met Lisa Hannigan voor deze eenmalige toer.

Bekijk de foto's