Doornroosje
loader

Lori Lieberman & Matangi Quartet

Dit najaar komt het nieuwe album van Lori Lieberman uit. Op ‘The Girl and the Cat’, haar 18e album, horen we de succesvolle singer-songwriter uit Los Angeles in een unieke samenwerking met het Nederlandse Matangi Quartet. Dit concert zal plaatsvinden in de paarse zaal van Doornroosje voor een zittend publiek.

Live wordt het album op 4 oktober gepresenteerd in Carnegie Hall New York. Aansluitend gaan Lori Lieberman en het Matangi Quartet met ‘The Girl and the Cat’ op een korte tournee waarbij ook Nijmegen wordt aangedaan.

Toen singer/songwriter Lori Lieberman in 1972 de wereldhit ‘Killing Me Softly’ schreef veranderde dat haar leven voor altijd. Als onderdeel van de West Coast Music Scene werd ze in de jaren 70 in één adem genoemd met The Eagles, Joni Mitchell, John Stewart en werkte ze samen met onder meer Leonard Cohen. Op haar beurt is Lori, die ondertussen kan terugkijken op een carrière van meer 40 jaar, een inspiratiebron geweest voor vele artiesten.

Het Matangi Quartet is een Nederlands strijkkwartet. Bekend en geliefd om hun grensverleggende en altijd gloedvolle samenwerkingen behoren ze tot een nieuwe generatie klassieke musici. Ze deelden het podium met klassieke grootheden als Ivo Janssen en Tania Kross maar werkten ook succesvol samen met onder meer Herman van Veen, Youp van ‘t Hek, DJ Kypski en Eric Vloeimans.

Haar nieuwe album ‘Lori Lieberman & The Matangi Quartet, The Girl and the Cat’ (Butler Records) bevat 13 composities waarin Lori niet alleen als songwriter maar ook als arrangeur schittert.
“Vanaf het moment dat ik voor eerst met het Matangi Quartet speelde, ben ik op zoek geweest naar een project om met hen te kunnen samenwerken. Ik was onder de indruk van hun artisticiteit en hun gevoeligheid en ik wist dat dit een mooie match moest zijn”, zegt Lori.”Het resultaat is nog betoverender dan ik had durven dromen en ik kan niet wachten om het met de wereld te delen”.

LET OP! Dit betreft een ongeplaceerd seated concert in Doornroosje.