Doornroosje
loader

Low + Dirk Serries’ Microphonics

Het uit Duluth, Minnesota afkomstige trio rond het koppel Alan Sparhawk en Mimi Parker staat bekend om hun subtiele, intense en betoverende liedjes en prachtige, harmonische zang. Low brengt ons dit jaar ‘The Invisible Way’, het tiende Low-album in twintig jaar.

De productie van het album lag in handen van Wilco’s Jeff Tweedy, die vorig jaar ook de laatste Mavis Staples produceerde. Low was zo’n fan van het Mavis Staples-album dat zij per se wilden dat Jeff Tweedy de productie van het nieuwe album zou gaan verzorgen. In Wilco’s relaxte studio stond een zee aan instrumenten voor Low klaar. Vooral piano en akoestische gitaar passen heel goed bij de elf kwetsbare liedjes. Normaal zingt Mimi Parker er meestal een of twee per album, op ‘The Invisible Way’ zijn het er vijf en daar kunnen liefhebbers van ‘Secret Name’ blij mee zijn. De donkere liedjes gaan over intimiteit, de klassenstrijd, de drugsoorlog, archeologie en liefde.

Low is al vele jaren een muzikaal instituut met onverklaarbare krachten. De timing tussen Parker en Sparhawk is magisch en qua tellen bijna niet te verklaren. Bovendien is de combinatie van hun stemmen schitterend. Sparhawk duikt veelvuldig een register lager op om vervolgens hoog en oprecht emotioneel de andere kant uit te schieten.

LET OP! Dit concert zal plaatsvinden in LUX, Nijmegen (Zaal 7).