Doornroosje
loader

Lucky Fonz III

Wat valt er nog te vertellen over de veelzijdige singer-songwriter Lucky Fonz III? Het belangrijkste is dat op 15 maart het nieuwe album ‘All of Amsterdam’ uitkomt. Dit Engelstalige solo album is de opvolger van het met zijn band De Felle Kleuren gemaakte ‘Hoe Je Honing Maakt’. Hierop stonden onder meer de veelgedraaide single ‘Ik heb Een Meisje’, ‘Jongens en Wat ook Een Ander Zegt’, waarop Janne Schra meezingt.

De gewezen winnaar van de Grote Prijs van Nederland, staat al sinds zijn folky titelloze debuut bekend om zijn fraaie, beeldende teksten. Mede hierdoor waren vergelijkingen met Bob Dylan niet van de lucht. Voor zijn tweede album ‘Life Is Short’ ontving Lucky Fonz III een Essent Award. Vervolgens werd hij gevraagd om Roel van Velzen te vervangen als vaste muzikale gast van DWDD.

Op ‘A Family Like Yours’ liet Lucky Fonz III zich vocaal begeleiden door Tjeerd Bomhof (Voicst). Hierna volgde de theatertournee Ik Ben Een Idioot, Maar Ik Spoor Niet, een uitermate geslaagde mix van cabaret en Nederlandstalige nummers.

De charismatische Lucky Fonz III staat bekend als een rasentertainer. Niet voor niets heeft hij in Nederland zowat overal gespeeld: op straat, in kroegen, in clubs, in een vol Paradiso en op festivals als Noorderslag en Lowlands. In de VS stond hij op CMJ en SXSW en in Zuid-Afrika is hij door zijn optredens op het vermaarde OppiKoppi-festival zelfs uitgegroeid tot een cultfiguur.

Bekijk de foto's