Doornroosje
loader

Stevenskerk Live

Maaike Ouboter

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Let op! Dit optreden vindt plaats in de Stevenskerk tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen. 

De 22-jarige Maaike Ouboter deed mee aan de tweede reeks van ‘De beste singer-songwriter van Nederland’. Haar op de dood van haar ouders geïnspireerde nummer ‘Dat Ik Je Mis’ bereikte vervolgens binnen twee dagen de toppositie in de Nederlandse hitlijsten.

Amper een maand na haar auditie had Ouboter haar eerste gouden plaat in de tas. Haar auditie was op dat moment op YouTube al meer dan drie miljoen keer bekeken. Anderhalve week later had Ouboters single de platina status bereikt. Ondanks haar vroege hitsucces verloor Maaike in de finale uiteindelijk van Michael Prins.

Op verzoek van de koninklijke familie trad Maaike vervolgens op tijdens de uitvaartplechtigheid van prins Friso van Oranje-Nassau van Amsberg. Ondanks het feit dat er geen beelden van het optreden van Ouboter verschenen, kwam haar nummer opnieuw in de belangstelling.

Dat Maaike geen eendagsvlieg is, bewijzen de singles ‘Maarten’, ‘Jij De Koning’ en ‘A Fool’s Pride’. Ondertussen werkt dit grote talent aan haar debuutalbum.