Doornroosje
loader

Kids 'n' Billies

Maison du Malheur + Fifty Foot Combo + Birth of Joy e.a.

Geen webverkoop
14 jun 2014

LET OP! De online kaarten zijn uitverkocht. Er zijn komende zaterdag nog 100 wel kaarten te koop aan de dagkassa! Ben er op tijd bij, aangezien er geen kaarten meer in de voorverkoop zijn.

De ervaring heeft geleerd dat de eerste mensen rond 3 uur naar huis gaan. Vanaf dat moment is het één-eruit-één-erin, mochten ook die laatste 100 kaarten verkocht zijn. Vorig jaar hebben daardoor zo’n 200 mensen alsnog van het festival kunnen genieten.

Na een uitverkocht Kids ‘n’ Billies Festival vorig jaar is het nu tijd voor de 12e editie. 

Twee podia met een line-up van spectaculaire en gevarieerde bands vormen het middelpunt van een nostalgische sfeer. Van opzwepende rock tot authentieke rockabilly en via de rafels van de punk, catchy country tot spetterende surf. Dit jaar met o.a. Maison du Malheur, Fifty Foot Combo en Birth of Joy. De maatstaf: kwaliteit, geen flauwekul en een link naar de wortels van de rock ’n roll. Een festival met ballen, maar vriendelijk genoeg om je eventuele kind(eren) mee naar toe te nemen!

Voor de kids is het één groot feest: zwieren in de zweefmolen, suikerspinnen en popcorn eten tot je er bij neervalt, je eigen hotrod bouwen en afschieten bij Blokk op Wielen, een vetkuif in je haar laten zetten, hoela-hoepen, tattoos, waterpistolengevechten en nog veel meer. De dag is sowieso te kort…

Op het podium:

MAISON DU MALHEUR (NL)
Songwriter J.P. Mesker verzamelde een zeskoppig gezelschap om zich heen en sindsdien is Maison du Malheur alom gekend door de old time jazz en dampende rock & roll waar ze het publiek in meeneemt. Afgelopen jaar deden ze dat o.a. op Lowlands, North Sea Jazz, Zwarte Cross, ITGWO en bij De Wereld Draait Door. In 2013 brachten ze ook, tussen de 100 live shows door, via Excelsior Recordings hun 2e album uit, ‘Wicked Transmission’, songs met een diepe groef, een gruizige swing en een kleurvolle kraak.
www.maisondumalheur.com 

FIFTY FOOT COMBO (B)
Dit jaar vierde Fifty Foot Combo haar 20e verjaardag. De legendarische, monstrofonische fuzz-surfers uit Gent werden met vier albums in korte tijd grote helden, niet in de laatste plaats door hun optreden op Pukkelpop. Ook op de allereerste KnB knalden ze van het podium! Afstanden afleggen om ze sporadisch live te kunnen te zien, werd sindsdien de standaard. Vanuit de welwillendheid vanuit Gent een revanche in Nijmegen voor het grote publiek!!
www.facebook.com/fiftyfootcombo

BIRTH OF JOY (NL)
Dit drietal van eigen bodem is met hun derde en nieuwste album ‘Prisoner’ de Nederlandse sensatie van 2014. Met dank aan hun energieke live optredens hebben de heren van Birth Of Joy zichzelf in landen als Frankrijk, Duitsland en de V.S. al in de kijker gespeeld en dit jaar is Nederland aan de beurt. Psychedelisch en bluesy, met de opzwepende rauwheid van de orgel. Naar eigen zeggen is het geluid van Birth Of Joy als ‘the sixties on steroids’, hoe dan ook rocken ze de pan uit en gaan ze dat op KnB laten zien.
www.birthofjoy.com

REVEREND SHINE SNAKE OIL CO. (DK)
Rhythm & blues met een duivels tintje is wat Claudius Pratt, The Sandman, Silk City Kid en Colonel Taz brengen. De muziek van dit kwartet is even eigenaardig als de namen waarmee ze door het leven gaan. Oorspronkelijk uit New York verhuisden de mannen met een sprong in het diepe naar Denemarken, alwaar ze in 2013 hun eerst plaat ‘The New Gospel of the Wayward’ de wereld in slingerden.
www.shineonline.dk

THE HELLBOUND HEPCATS (CAN)
Rockabilly combineren met zeer vroege rock ’n roll, dan doen The Hellbound Hepcats wat ze het beste doen; muziek maken die je zou verwachten in een bar in de jaren 50, voordat rock ’n roll zelfs maar een voetnoot was in de muziekgeschiedenis. Met twee albums op hun naam komen ze vanuit het verre Canada met hun authentieke sound de Goffert doen ontvlammen.
www.hellboundhepcats.com

THE DEVIL MAKES THREE (USA)
Het zou zomaar kunnen dat The Devil Makes Three een van de betere bands is waar je nog nooit van hebt gehoord. Deze twee gitaristen en bassiste zijn echter al jaren een grote sensatie in de VS. Americana vervlochten met blues, ragtime, folk, country en rockabilly is wat The Devil Makes Three brengt. Rasmuzikanten uit Vermont, Californië en Texasbrengt. Met inmiddels 5 volwaardige albums op hun naam treedt de band al sinds 2002 op. Deze zomer komt het drietal terecht naar Europa.
www.thedevilmakesthree.com

MORGAN O’KANE (USA)
De uit Virginia afkomstige, virtuose banjo-speler Morgan O’Kane woont tegenwoordig in New York en heeft een stel prima muzikanten om zich heen verzameld om bluegrass te laten klinken zoals het ooit bedoeld was. Op die oude fundamenten bouwt Morgan zijn eigen nieuwe nummers, waardoor tradities volgens hem overleven. Een oude bekende in de band, Ferd Moyse the IV, de vioolspeler die in 2012 met de Hackensaw Boys het KnB-podium in vlam zette. Verder Dobro-gitaar en de verhalen van Morgan over zijn geboortegrond, de Appalachen.
www.morganokanemusic.com

SLAPBACK JOHNNY (NL)
Slapback Johnny heeft zich bewezen in Nederland door zijn sporen te verdienen met meer dan 40 shows in ongeveer een jaar tijd. Het is dan ook geen verrassing dat deze hardwerkende, energieke band op Kids ‘n’ Billies staat. Trek je dansschoenen aan en wees erbij voor de nodige dosis jump-blues, swing en rockabilly!
www.slapbackjohnny.nl

DE KLIKO’S (NL)
Deze Haarlemse sleazerockers, die ook optreden als ET Explore Me, hebben zich met De Kliko’s gewaagd aan Nederlandstalige rock ‘n roll. Ze spelen liedjes over je moeder, Marieke en je baas. Afgelopen februari presenteerden de bandleden hun debuutplaat waarop de hits ‘De Fik Er In’ en ‘Radiator’ ten gehore worden gebracht.
www.deklikos.bandcamp.com

TALISKER FOUR (NL)
Oorspronkelijk vernoemd naar de Schotse single malt whisky Talisker en een knipoog naar de begeleidingsband van Johnny Cash, The Tennessee Two, is Talsiker Two afgelopen jaar geupgrade naar Talisker Four. Pure, eerlijke, dampende, uptempo rockabilly van eigen Nijmeegse bodem. Een deel van hun repertoire bestaat uit nummers van Johnny Cash.
www.taliskerfour.nl

DJ SWING BOP BOOGIE (NL)
Op het hoogtepunt, wanneer Fifty Foot Combo zijn laatste fuzz met het publiek gedeeld heeft, zorgt DJ Swing Bop Boogie ervoor dat iedereen in de juiste stemming blijft door uit een orenschijnlijk onuitputtelijke platencollectie het ene na het andere juweeltje via de draaitafels ten gehore te brengen. De toef op een onvergetelijk Kids ‘n’ Billies 2014!

Bekijk de foto's (Kids ‘n’ Billies Bands)
Bekijk de foto's (Kids ‘n’ Billies Sfeer)
verwijder filter
filter

Nieuwsbrief

Mis nooit meer een concert! Meld je aan en wij sturen je wekelijks de nieuw bevestigde en aankomende shows.

verzonden