Doornroosje
loader

Planet Rose

Marcel Fengler & Steffi – back 2 back all night long

Vanavond hebben we een bijzondere back 2 back allnighter op het programma staan. Planet Rose wordt is voor een nacht het domein van 2 residents van die beroemde en beruchte club uit Berlijn. Berghain vs Panoramabar in de grote zaal, mogelijk gemaakt door Marcel Fengler en de Nederlandse Steffi. Marcel bracht een paar maanden terug 1 van de verrassendste albums van dit jaar uit. Iedereen kent hem van zijn medogenloze, rauwe techno sets, maar op de langspeler laat de vriendelijke Berlijner een hele andere kant van zichzelf horen. De kickdrum speelt een achtergrond rol en sfeer, melodie en glitchy drumpatronen dringen zich opzichtig naar de voorgrond op het juweeltje dat ‘Fokus’ heet.

Steffi verkaste alweer heel wat jaartjes terug naar Berlijn, om als resident van Panoramabar stukje bij beetje de wereld aan haar voeten te krijgen. Zij is zonder twijfel 1 van Nederlands meest getalenteerde en bovenal eigenwijze DJ’s, zoals o.a. te horen valt op haar Panoramabar mix CD op Ostgut Ton. Daarnaast runt ze de labels Dolly en Klakson die beiden grossieren in prachtige, eigengereide en op Detroit leest geente house en techno.

Nijmegen telt voor een kleine stad behoorlijk wat underground techno en house labels, waarvan de meeste ook nog eens op vinyl releasen. Daar kunnen we sinds de zomer weer eentje aan toevoegen: Deep Sound Channel. Dit sublabel van Shipwrec gaat nog een stapje verder door alle releases exclusief op vinyl uit te brengen. Iets wat goed aansluit bij het diepe techno geluid waar het label voor staat. De eerste van ARC# sloeg in als een bom en er staan releases van de puristische Nijmegenaar Tripeo en Berlijnse cultproducer Milton Bradley, ook bekend onder zijn acid alter ego Alien Rain, in de planning. Beiden sluiten zich tijdens deze bijzondere hosting aan bij labeleigenaar Makx voor een onvervalst potje diepzee duiken in soundscapes, dub en drones.

Bekijk de foto's