Doornroosje
loader

Afrodeezia Tour

Marcus Miller

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Met trots verwelkomen we de man die twee Grammy’s heeft gewonnen, samenwerkte met artiesten als Eric Clapton, Aretha Franklin en Jay-Z en ook wel de ‘Renaissance Man’ wordt genoemd. Zijn naam is Marcus Miller; een fenomenaal multi-instrumentalist. Miller behoort al jaren tot de internationale top. Zijn naam wordt meer dan 500 keer genoemd in album credits in een wijde selectie van artiesten en genres. Niet alleen de personen hierboven, maar ook op de platen van Donald Fagen, Dizzy Gillespie, Paul Simon, Mariah Carey en Billy Idol prijkt zijn naam. Als basgitarist, wel te verstaan. Daar gelaten dat hij ook toetsen en (bas)klarinet speelt, is hij namelijk ook componist en producer. Hij droeg bij aan werk van jazzlegende Miles Davis, zoals het album ‘Tutu’ en ook Frank Sinatra, Elton John en LL Cool J hebben met hem in een studio gezeten. Een flinke rij namen, die aangeven met wat voor muzikant we hier te maken hebben.

Dit voorjaar verscheen Marcus Millers nieuwe album ‘Afrodeezia’, zijn debuutalbum op het Blue Note-label. Met elk nieuw album van Miller verzeker je jezelf van topkwaliteit. Op ‘Afrodeezia’ ging Miller op zoek naar zijn Afrikaanse roots. In de tien instrumentale nummers is zijn uit duizenden herkenbare basgitaarspel prominent te horen. Er zijn hommages aan o.a. George Duke, Motown, zijn vader, vrouw en ook King Sunny Ade en Zydeco. Gastmuzikanten op het album zijn o.a. Chuck D., Lalah Hathaway en Robert Glasper.

Bekijk de foto's