Doornroosje
loader

Matt Andersen

Seb Black

“Canada’s greatest guitarist made one acoustic guitar sound like a fully staffed band. Outrageous skill and contagious joy…”, schreef The London Times over Matt Andersen.

Zijn talent is minstens zo kolossaal als de man zelf. Andersen deelde al eens het podium met artiesten als Bo Diddley en Randy Bachman en sleepte meerdere prestigieuze prijzen in de wacht.
Andersen debuteerde in 2008 met ‘Something in Between’ dat in kleine kring direct hoge ogen gooide. In de jaren die volgden sleepte hij in zijn carrière twee prijzen in de wacht: de European Blues Award in 2013 en hij won de Memphis International Blues Challenge in 2010.

Zijn in 2014 verschenen zevende studio-album ‘Weightless’ zorgde voor een volgende stap in zijn carrière: positieve recensies en veel nieuwe fans. Subliem gitaarspel en zijn soulvolle stem zijn de handelsmerken van Andersen. Hij weet op een bijzondere wijze stijlen als rock, blues en country te vermengen. Andersen speelt net zo gemakkelijk up als down tempo. Zijn zang is expressief en met de soms enorme uithalen tipt hij hogere octaven aan.

Seb Black is een muzikaal autodidact uit Montreal. De songwriter, producer en platenbaas heeft door zijn jeugd een kritische blik op de maatschappij. Seb vermengt stijlen als folk en rock en met een donker randje. Zijn album “On Emery Street” is een debuut dat twist en draait, maar je tegelijkertijd scherp en bij de les houdt. Het album staat bol van de verhalen, vertelt met een echte punk spirit. Simpele, mooie melodieën met donkere beats en rauwe teksten zijn het handelsmerk van Seb Black.

lees meer
Bekijk de foto's (Seb Black)
Bekijk de foto's (Matt Andersen)