Doornroosje
loader

FortaRock

Ministry + The Monolith Deathcult

De Amerikaanse band Ministry mogen we gerust de godfathers van de industrial metal noemen. Zelden is er een band geweest die op zo’n allesverwoestende wijze keyboards, samples, snoeiharde gitaren en beats aan elkaar heeft weten te koppelen als dit Amerikaanse gezelschap.

De band rond frontman Al Jourgensen leverde eind jaren tachtig schitterende albums af met ‘The Land Of Rape And Honey’ en ‘The Mind Is A Terrible Thing To Taste’. Het bleek de opmaat voor hun doorbraak plaat uit 1992; ‘Psalm 69: The Way To Succeed And The Way To Suck Eggs’. Met daarop de bijbehorende hitsingle ‘Jesus Built My Hotrod’. Met hun combinatie van kettingzaag gitaren, beukende beats en misantropische teksten werd Ministry een belangrijk onderdeel van de soundtrack van de nineties.

Een aantal memorabele albums volgden, maar in de zeroes jaren ging de band door wat moeilijke tijden en wisselde de line-up regelmatig. Maar het kolkende metalbloed kruipt waar het niet gaan kan, want Jourgensen is boos, heel erg boos op wat er gaande is in Amerika. Van seksueel misbruik en gebrek aan respect voor vrouwen, het afnemende respect voor de Amerikaanse grondwet, fake news tot gebrek aan moraal, ethiek en persoonlijke verantwoordelijkheid bij onze leiders, met name bij die ene man in het Witte Huis. Je hoort je allemaal terug op het laatste album ‘AmeriKKKant’.

Ook in 2019 gaat Ministry weer op tour en daarbij wordt ook Nederland niet overgeslagen; op 23 juni staat de band exclusief in Doornroosje. Ding dang a dong bong bing bong!!

Let op: enige Nederlandse show!

Bekijk de foto's (The Monolith Death Cult)
Bekijk de foto's (Ministry)