fbpx
Afbeelding voor Monolord + Blackwater Holylight

Soulcrusher

Monolord + Blackwater Holylight

zaterdag 20 november 2021
locatie:
Doornroosje
datum:
zaterdag 20 november 2021
zaal open:
18:30 uur
start:
19:30 uur
Deze show gaat door en vindt plaats in een seated setting.

Het trio van Monolord uit Zweden heeft de afgelopen jaren faam gemaakt met hun indrukwekkende massieve doom metal. De loodzware, repetitieve en psychedelische nummers ‘Empress Rising’ en ‘Cursing The One’ zijn bij liveshows inmiddels uitgegroeid tot ware publieksfavorieten. Wie ooit bij een show van de band aanwezig is geweest weet dat hier geen woord van is gelogen.

De Zweedse band bracht hun eerste albums uit bij Riding Easy Records, maar werd al snel opgepikt door Relapse Records. Bij dit befaamde label verscheen in 2019 de plaat ‘No Comfort’. Daarop echter geen grote verrassingen. Monolord bedient zich nog steeds van repeterende heavy riffs met ijle hypnotiserende zang waarop het ultiem headbangen is. Nieuw werk is onderweg, we kunnen niet wachten!

De dames van Blackwater Holylight zijn afkomstig uit Portland, Oregon. Het laatste album ‘Veil of Winter’ bestaat uit psychedelische rock nummers met stevige doominvloeden. Het album is uitgebracht via het Riding Easy Records, de link met Monolord is daarom niet ver weg. De dronende en ronkende gitaar en baspartijen vormen nog een mooi contrast met de cleane, engelachtige vocalen. De sfeervolle muziek van deze dames klinkt in sommige passages duister en somber, maar bij vlagen ook hypnotisch, melancholisch en luchtig. Perfect support op deze avond.

genre

rock, psychedelic rock, metal, doom metal

media

Monolord + Blackwater Holylight

zaterdag 20 november 2021

placeholder