Doornroosje
loader

Monophonics

De uit San Fransisco afkomstige Monophonics maakten de afgelopen jaren naam en faam als begeleidingsband voor de Fransman Ben L’Oncle Soul.

Monophonics maken aanstekelijke funk en soul in de traditie van grootheden als Curtis Mayfield, Funkadelic, Sly Stone en George Clinton. In 2005 startte de band als instrumentaal vijftal (gitaar, bas, saxofoon, trompet en drums) maar enkele jaren voegde de band zanger en keyboardspeler Kelly Finnigan toe. De goede man is gezegend met een gouden strot die naadloos aansluit bij het geluid van zijn bandleden.

Na hun veelgeprezen album ‘In Your Brain’ (2012) komt de band nu met hun nieuwe langspeler getiteld ‘Sound of Sinning’ welke op 1 april zal verschijnen. Prachtige uptempo en downtempo soul, zware funk met een licht psychedelische inslag. Een absolute aanrader voor liefhebbers van soul, funk en acts als Menahan Street Band, Sharon Jones, Charles Bradley en Lee Fields. Niet voor niets noemde Al Bell (producer en mede-eigenaar van Stax Records), Monophonics ‘One of the best live soul bands I have ever seen’.

Monophonics bestaat uit:
Ian McDonald (gitaar)
Myles O’Mahony (basgitaar)
Alex Baky (saxofoon)
Ryan Scott (trompet)
Austin Bohlman (drums)
Kelly Finnigan (zang, toetsen)

lees meer
Bekijk de foto's