Doornroosje
loader

Doornroosje gaat door!

Monster Magnet + Bandito

Monster Magnet komt weer naar Nijmegen! De Amerikaanse band die gerekend mag worden tot één van de meest invloedrijke en bekendste in het stonerrock genre stond begin jaren ’90 al drie keer op de planken in Doornroosje. Stuk voor stuk legendarische, oorverdovende en ram uitverkochte optredens. Op tweede pinksterdag komt de band na twintig jaar dit kunstje nog eens over doen.

De band rondom Dave Wyndorf ontstond tegen het einde van de jaren ’80, maar bracht in 1991 pas haar eerste full length album uit genaamd ‘Spine of God’. Het album wordt tot op heden nog steeds gezien als een klassieker in het genre. Met de albums Superjudge (1993) en Dopes To Infinity (1995) werd de naam Monster Magnet definitief gevestigd en brak de band door met de single ‘Negasonic Teenage Warhead’. In 1998 volgde het album ‘Powertrip’ dat de band het eerste echte commerciële succes bracht. Hoe goed het ook ging met Monster Magnet, het omgekeerde was het geval met Dave Wyndorf. Drugs en alcoholverslavingen hem door de jaren heen achtervolgen. Een overdosis drugs, die hij ternauwernood overleefde, bracht hem tot inkeer. Sindsdien heeft de verdovende middelen de rug toegekeerd. De  band is altijd onverminderd doorgegaan met spelen en brengt met enige regelmaat albums uit. Albums die door critici én fans alom geprezen worden, waarvan ‘Last Patrol’ uit 2013 het laatste wapenfeit is.

Aan de Nijmeegse rockers van Bandito de eer om de avond te openen. Dat zal ze wel goed af gaan, want deze jonge honden weten met speels gemak zware stonergrooves te vermengen met rauwe hardrock tot een explosief geheel.