Doornroosje
loader

Motorpsycho

Geen webverkoop
27 mei 2014
Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

De uit Trondheim afkomstige band werkt met hoge productiviteit aan een indrukwekkend repertoire. De heren weten het niet alleen spannend voor hen zelf te houden maar zeker ook voor hun publiek. De muziek kan worden omschreven als psychedelische rock, met uit heavy metal, jazz, acid en avantgarde afkomstige elementen. Er is ruimte voor improvisatie en experiment en deze combinatie zorgt ervoor dat Motorpsycho een van meest avontuurlijke rockbands van de afgelopen 25 jaar is.

De naar een film van Russ Meyer vernoemde band debuteerde in 1991 met het heavy metal album ‘Lobotomizer’ en liet een unieke mengeling van grunge, heavy metal en indierock horen. Het ambitieuze dubbelalbum ‘Demon Box’ uit 1993 was het begin van de productie van een grote hoeveelheid EP’s en CD’s. Hoogtepunten zijn naast ‘Demon Box’, ‘Timothy’s Monster’ (1994) en de dubbelaar ‘Trust Us’ (1998). Met het album ‘Let Them Eat Cake’ (2000) koos het drietal voor een meer tegen de pop en jazz aanleunend geluid, zowel voor de nummers zelf als voor de productie. Daarna doken maakten ze voornamelijk korte en kernachtige muziek met onmiskenbare invloeden van The Beatles en The Beach Boys. Op de daaropvolgende albums ‘Phanerothyme and It’s A Love Cult’ werd deze lijn doorgetrokken. Het dubbelalbum ‘Black Hole/Blank Canvas’ (2006) wordt alom als een van hun beste beschouwd. De plaat combineert de sterke punten van zowel het oude als het vernieuwde Motorpsycho. Het in 2008 verschenen ‘Little Lucid Moments’ daarentegen bevat slechts vier nummers van epische lengte in psychedelische progrock- en postrockstijl.Hun laatste album ‘Still Life with Eggplant’ (2013) viel muzikaal volledig in de lijn van de voorgangers en bracht ons niets nieuws onder de zon maar wel een verdomd aangename combinatie van psychedelische rock, jazzy jamrock, progrock en psychpop. Op 7 maart zal het driekoppige rockmonster Motorpsycho hun nieuwe album ‘Behind the Sun’ uitbrengen.

Motorpsycho werd in 1989 opgericht door Bent Sæther (zang, bas, gitaar, toetsen, drums), Hans Magnus “Snah” Ryan (gitaar, zang, toetsen, viool, bas) en Håkon Gebhardt (drums). In 2007 nam Kenneth Kapstad de drumkruk van Håkon Gebhardt in en is sindsdien vast bandlid.

Bekijk de foto's
verwijder filter
filter

Nieuwsbrief

Mis nooit meer een concert! Meld je aan en wij sturen je wekelijks de nieuw bevestigde en aankomende shows.

verzonden