Doornroosje
loader

Mountain States + Kinoo + Waltzburg

Vanavond in Merleyn drie bands op het grensvlak van de dreampop, college en indie rock: uit Nijmegen komen Mountain States en Waltzburg en uit Groningen Kinoo.

Mountain States is een Nijmeegse band die dreampop combineert met de recht-toe-recht-aan collegerock uit de jaren 90.  Mountain States heeft de afgelopen jaren twee EP’s uitgebracht en shows gespeeld op o.a. Grasnapolsky, Valkhof Festival en Converse Red Light Sessions. In augustus 2016 heeft de band hun debuutalbum opgenomen, getiteld “Whispers”. Op 2 mei 2017 wordt Whispers uitgebracht op Coaster Records.

Waltzburg is een indieband uit Nijmegen. Vier maanden lang werkte Waltzburg samen met producer Simon Akkermans (o.a. Bombay) aan nieuw materiaal in Kytopia, Utrecht. In 2017 zullen de eerste resultaten hiervan naar buiten komen. Verwacht eclectische indie voor de fijnproever en de smaakbarbaar.

Kinoo is een gloednieuwe band uit Groningen. Ze spelen coming-of-age liedjes, vormgegeven in muziek die refereert naar 70s krautrock en de Captured Tracks catalogus (DIIV, Wild Nothing, Mac deMarco). Het resultaat is een handjevol sterke popliedjes, gedragen door motorische drums en prominente baspartijen, met ruimte voor de lijzige zang en hier en daar wat gitaargeweld. In hun korte bestaan hebben ze al voorprogramma’s verzorgd bij Vera en Subbacultcha! (Ultimate Painting, Beverly) en zijn er een prachtige videoclips verschenen bij singles Even That & Corners/Grips.

lees meer
Bekijk de foto's