Doornroosje
loader

Mr. Polska & Nouveau Riche

De opmars van Mr.Polska en de jongens van Nouveau Riche (Leo, Jebroer, Digitzz en Steph) is niet te stoppen. Begeleid door de oorverdovende geluid van producer Boaz van de Beatz braken ze al menig podium van festivals en clubs af. De Nederlandse poppodia werden begin dit jaar al geconfronteerd met dit fenomeen en niet zonder resultaat: de eerste tour was zo goed als uitverkocht.

Begin maart verscheen het debuutalbum ‘Waardevolle Gezelligheid¹ van Mr.Polska. De Pool van het Jaar 2011, winnaar van meerdere State Awards en een van de meest populaire twitteraars van Nederland bracht zijn album uit op het label Nouveau Riche Music, het label van zijn vaste producer Boaz van de Beatz.

De goedlachse Mr. Polska (Dominik Wlodzimierz Groot) is de verpersoonlijking van gezelligheid en dit thema vormt dan ook de rode draad van het album. Het album kan misschien wel worden gezien als een ode aan gezelligheid, met de nadrukkelijke aanbeveling positief te denken en een feest te maken van het leven. Dat Mr Polska een positieve boodschap uitdraagt, bleek ook toen hij recentelijk het ‘Meldpunt Waardevolle Gezelligheid¹ oprichtte als reactie op het meldpunt Midden- en Oost-Europeanen van de PVV. Deze tegenreactie met een knipoog, maakte van Mr. Polska een bekende Nederlander.

Zijn vaste beatmaker en producer Boaz zet met zijn eigenzinnige en herkenbare geluid een overduidelijk handtekening. Hoewel Mr Polska een rapper is en hiphop de basis van het album vormt, is ‘Waardevolle Gezelligheid’ niet een doorsnee hiphopplaat. Elk nummer is doorspekt met snoeiharde elektronische invloeden en worden er muzikale uitstapjes gemaakt naar verschillende genres: zo horen we dirty house (‘Slonsje¹), dubstep (‘Leg een traantje’), gabber (‘Uit me plaat’). en pop (‘1 miljoen vrienden’).Naast de bestaande samenwerkingen met Jebroer, Leo, Digitzz en Ronnie Flex zijn er ook gastbijdragen van Chagall (‘Leg een traantje’) en De Rus (‘Technologee’). De live shows van Mr. Polska en zijn vriendenclub zijn hard, rauw, recht in je smoel maar vooral een feestje.