Doornroosje
loader

Muziekkliniek

Presentatie nieuwe website Stichting PAN // Muziekpanel: De Weg Naar Succes // Live muziek: Calling Twice

Stichting Promotie Amateurmuziek Nijmegen (PAN) en Oefenruimtes Nijmegen hebben de handen ineengeslagen. Onder de naam MUZIEKKLINIEK is een nieuwe tweemaandelijkse avond in het leven geroepen om de (amateur) muziek in en rond om Nijmegen een extra impuls te geven.

Elke MUZIEKKLINIEK avond beginnen we met een workshop, masterclass of een panel met deskundigen uit de muziekwereld. Elk onderwerp dat met van het muzikant zijn te maken heeft (zoals: techniek, PR, organisatorische en zakelijke kanten) zal aan bod gaan komen. Daarbij biedt Muziekkliniek bands van Oefenruimtes Nijmegen een professioneel podium om zo ervaring op te doen.

De eerste MUZIEKKLINIEK presenteren we de nieuwe website van PAN www.stichtingpan.nl. Na een grondige reorganisatie is PAN weer helemaal terug. PAN is onderdeel geworden van Peer Producties, het culturele projectenbureau van De Lindenberg.

De Weg Naar Succes is een panel die verschillende kanten uit muziekscene belicht en bestaat uit:

Pieter Holkenborg is zanger/gitarist Automatic Sam en werkzaam bij festival Zwartecross

Bidi van Bidi-Bookings is boeker en agent van o.a. The Devil’s Blood en Vanderbuyst

Tim Gaal is programmeur bij podium Perron 55 in Venlo.

Zij behandelen vraagstukken zoals: Welke valkuilen kun je tegenkomen, hoe kun je je doelstellingen bereiken, hoe kom je in het vizier van boekers en programmeurs, kortom welke strategie kun je toepassen om je doelstellingen als muzikant of band te bereiken.

De avond wordt afgesloten met de Nijmeegse band Calling Twice. Calling Twice is een indie-rock band uit Nijmegen die zich vooral concentreert op covers in datzelfde genre met in de toekomst de wisseling naar eigen werk. De band is vernoemd naar een lokale kroeg in Nijmegen genaamd TweeKeerBellen. Calling Twice treedt binnenkort toe als huisband bij café Dollars.