Doornroosje
loader

MY BABY

Het lijkt alweer jaren geleden dat MY BABY in Doornroosje stond… En dat is het ook. Gelukkig komt de band in het najaar van 2021 weer naar Nijmegen en neemt een lading nieuwe songs mee. De Amsterdamse band heeft in hun jonge bestaan een cv opgebouwd waar andere bands minstens tien jaar voor nodig hebben. Ze hebben wereldwijd de zalen veroverd met hun sjamanistische mix van blues, wereldmuziek, dub, psych en dance.

Zo stonden ze al op Lowlands, Down The Rabbit Hole en Glastonbury, toerden door Oost-Europa, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika, wonnen een Edison en tourden ze vrijwel non-stop. Hun muziek is spiritueel en gericht op een primair bewustzijn onderbouwd met hypnotische beats, glanzend soulvolle vocalen en psychedelische riffs. Live shows zijn altijd een enerverende ervaring, of zoals MY BABY het noemt: ‘een sjamanistische reis door een samenspel van muziek, visuals en licht.’ En dat is geen woord te veel gezegd, want hun liveconcerten hebben een rituele, bovennatuurlijke vibe waar je volledig in op kan gaan.

Muziek waar ze in de afgelopen twee jaar aan gewerkt hebben en die ze nu eindelijk op het podium ten gehore kunnen brengen. Voor hun nieuwe liedjes hebben ze samengewerkt met o.a. de producer van de Chemical Brothers, dus een dansbare, energieke avond wordt het ongetwijfeld.