Doornroosje
loader

My Brainbox feat. Jan Akkerman & Bert Heerink

Geen webverkoop
14 dec 2012

Met ‘My Brainbox’ herleven goede oude tijden. Akkerman, die in 1968 Brainbox oprichtte, zal tijdens deze avond bekend en onbekender werk van deze succesvolle groep ten gehore brengen. Niemand minder dan Bert Heerink zal de zangpartijen op zich nemen.

Jan Akkerman is al bijna 50 jaar een van de meest gerespecteerde gitaristen van Nederlandse bodem en is één van de beste en meest invloedrijke gitaristen ter wereld. Een positie die beslist niet alleen te danken is aan de uitverkiezing tot werelds beste gitarist in het Engelse blad Melody Maker, maar ook en vooral door zijn altijd gewaagde en inventieve spel en zijn drang zichzelf te blijven ontwikkelen.

Naast een prominente rol in bands als Johnny and his Cellar Rockers, The Hunters, Focus en Brainbox werkte hij ook samen met uiteenlopende artiesten als BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Ice-T, Eric Vloeimans en Kyteman.Bert Heerink werd voornamelijk bekend als zanger van de Nederlandse hardrockband Vandenberg, die eveneens internationaal succes had. Met Vandenberg had Heerink in de jaren 80 twee wereldhits: Burning Heart en Different Worlds.

Voor het eerst in ruim 40 jaar zullen de heren het oude repertoire van Brainbox spelen (uit de periode 68′, 69′). Op de setlijst staan o.a. nummers als o.a. Summmertime, Down Man, Sea of Delight, Dark Rose, Reason to Believe en Scarborough Fair.

Bekijk de foto's
verwijder filter
filter

Nieuwsbrief

Mis nooit meer een concert! Meld je aan en wij sturen je wekelijks de nieuw bevestigde en aankomende shows.

verzonden