fbpx
MY DISCO

Soulcrusher

MY DISCO + Nadja

dinsdag 13 september 2022
locatie:
Merleyn
datum:
dinsdag 13 september 2022
zaal open:
20:00 uur
start:
20:30 uur

Shows van de minimalistische act MY DISCO uit Australië zijn zeer visueel en compromisloos. Donkere projecties, minimale verlichting en rook zorgen ervoor dat het aanwezige publiek zich maar op één ding kan concentreren, de intense energie van de band.

Het nieuwe album ‘Alter Schwede’ is opgenomen in de AndereBaustelle studio van de fameuze Einstürzende Neubauten in Berlijn. En dat is geen toeval, want de acht nummers bieden een meeslepend instrumentaal psychodrama van indringende heavy percussie en ziedende industriële soundscapes die ondersteund worden door kale, bezwerende Duits gesproken teksten. Het typeert het kritisch gestileerde minimalisme van het trio. De plaat zet ook de sterke traditie van de band voort om samen te werken met baanbrekende producers, zoals Steve Albini, om zo tot de beste en alles vermorzelende sound te komen die hun ‘sturm und drang’ nog extra benadrukt.

Het Canadese duo Nadja heeft met hun recente album ‘Nalepa’ een harde, met intrigerende soundscapes en organische ambient, drone-muziek gevulde plaat afgeleverd. De nummers zijn opgebouwd uit lagen en kunnen zo als soundtrack dienen bij een van David Lynch’s meesterwerken. De uitdagende mix van drone, sludge metal en shoegaze is zeer dynamisch gezien de gemiddelde lengte van de nummers. Laat je onderdompelen in de dream doom die Nadja heet.

genre

rock, kraut rock, post rock, post punk, industrial, ambient, avant-garde

media

MY DISCO + Nadja

dinsdag 13 september 2022

placeholder