fbpx
Nagasaki Swim Cloud Cafe

Nagasaki Swim + Cloud Cafe

donderdag 25 mei 2023
locatie:
Merleyn
datum:
donderdag 25 mei 2023
zaal open:
21:00 uur
start:
22:00 uur

Op zoek naar een avond vol mijmerende indierock, dromerige melodieën en folky roots? Zoek niet verder! Laat je op 25 mei meevoeren door Nagasaki Swim en Cloud Cafe.

Nagasaki Swim is het alter ego van Rotterdammer Jasper Boogaard. Zijn muzikale gelijken moet hij echter elders zoeken – in Philadelphia om precies te zijn. De stad van bands als Hop Along, Alex G en Algernon Cadwallader. De tijd die Boogaard daar tijdens een stage in een opnamestudio doorbrengt en de heimwee die hij voelt bij thuiskomst leggen de basis voor zijn band Nagasaki Swim.Zijn debuut ‘The Mirror’ maakt hij in zijn thuisstudio met behulp van enkele muzikale vrienden. De voorliefde voor folk en country ambient en field recordings komen samen op een plaat vol dromerige melodieën en melancholische meezingrefreintjes. Live is Nagasaki Swim een band met ervaren muzikanten.

De Amsterdamse band Cloud Cafe schrijft bezielde indierocknummers met folky roots. Mijmeringen, bespiegelende teksten, en het weigeren om oneffenheden glad te strijken resulteert bij de wat zonderlinge groep in een ontwapenend geheel. Met nog geen jaar samen op het podium, debuteert de band – met een uitnodiging voor Noorderslag op zak – op Excelsior Recordings. In Maart 2023 verschijnt Cloud Cafe’s debuut-EP. Een muzikale microkosmos van alledaagse chaos en melancholie bestaande uit vier liedjes. Deze werden door de band zelf opgenomen in Haarlem, en de uitkomst voelt ongedwongen en gelaagd in al zijn eenvoud. De eerste single, In Over Your Head, opent met de zin “I never meant for this to end”. Deze wordt gevolgd door een golfslag van weloverwogen oproer, waarna het lied zich verder ontvouwt in een getouwtrek rondom de gedachte dat je met wensen en goede bedoelingen alleen niet ver komt.

genre

indie rock, folk

media

Nagasaki Swim + Cloud Cafe

donderdag 25 mei 2023

placeholder