Doornroosje
loader

Nathaniel Rateliff and the Night Sweats + Reverend Deadeye

Geen webverkoop
26 feb 2016
  • Normaal€ 17,00
  • De prijzen zijn inclusief alle kosten.

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Nathaniel Rateliff komt terug naar Nijmegen, ditmaal speelt hij Doornroosje met zijn nieuwe band The Night Sweats.

Nathaniel Rateliff is een Amerikaanse zanger met een diepe en emotioneel geladen stem, die vanaf zijn negentiende in Denver woont. ‘In Memory of Loss’ (2010) was zijn debuutalbum onder zijn eigen naam. Daarop staat verfrissende folk, met kleine vleugjes rock, soul en funk. Hiermee toerde hij met Mumford & Sons door Europa. Met zijn zevenkoppige begeleidingsband The Night Sweats maakt Rateliff echter meer up-tempo soul in combinatie met rhythm & blues, met opzwepende live optredens als resultaat.

In 2015 verscheen eerst de EP ‘Howling At Nothing’ en deze werd uitgebracht op het legendarische soullabel Stax (Otis Redding, Isaac Hayes, The Staple Singers, e.v.a.). In augustus volgt het eerste album met zijn nieuwe band getiteld ‘Nathaniel Rateliff & The Night Sweats’. Het album werd geproduceerd door Richard Swift en klinkt: puur en eerlijk, precies zoals soul moet klinken. Dit album kan wel eens de definitieve doorbraak betekenen van Nathaniel Rateliff & The Night Sweats.

Bekijk de foto's (Reverend Deadeye)
Bekijk de foto's (Nathaniel Rateliff)
verwijder filter
filter

Nieuwsbrief

Mis nooit meer een concert! Meld je aan en wij sturen je wekelijks de nieuw bevestigde en aankomende shows.

verzonden