Doornroosje
loader

New Cool Collective

Dit jaar is het twintig jaar geleden dat New Cool Collective werd opgericht door saxofonist, fluitist en bandleider Benjamin Herman. In deze afgelopen twintig jaar hebben ze onder meer soundtracks van films en televisieprogramma’s gemaakt, wonnen ze een Edison Jazz Award maar bouwden ze bovenal een indrukwekkende live-reputatie op. Zowel in hippe jazzclubs als op grote rock- en popfestivals weet de zevenkoppige band alle voeten van de vloer te krijgen.

New Cool Collective viert haar 20e verjaardag met het onlangs uitgebrachte nieuwe album “Chin Chin”, dat wederom vol uiteenlopende stijlen staat. Denk aan crime jazz, burlesque en Ian Siegal’s Swagger. En bij een verjaardag hoort een verjaardagstour, waarop ze ook Doornroosje aan zullen doen. Live bewees de band al twee keer eerder Doornroosje tot het kookpunt te kunnen brengen met hun aanstekelijke combinatie van energieke jazz en latijnse en afrikaanse ritmes. Tijdens de show zullen zowel nummers van het nieuwe album als nummers eerder repertoire voorbijkomen. Het collectief zorgt voor een groot feest waarbij het publiek niet de kans krijgt om stil te staan. 

De Funk-a-Flex DJ’s zullen voor, maar vooral na de show hun bekende en zeer smaakvolle melange van vers en origineel vinyl over het publiek uitsmeren ten einde een zwetende, dansende massa te creëren.

Bekijk de foto's