Doornroosje
loader

Oranjepop 2019

Thomas Azier + JOHAN + Naaz + The Grand East

Tusky + Pip Blom + Brutus + Habitants + Tape Toy + Cassia + Bobby Oroza en Jay-Way.

Oranjepop is hét festival om naar toe te gaan op Koningsdag. Ieder jaar komen hier de tofste nationale en internationale acts naar het Hunnerpark in Nijmegen op 27 april. De volledige line-up is bekend: Thomas Azier, JOHAN, Naaz, The Grand East, Tusky, Pip Blom, Brutus, Habitants, Tape Toy, Cassia, Bobby Oroza en Jay-Way.

Kaarten zijn alleen te koop aan de kassa bij Oranjepop op koningsdag.

Let op: Dit jaar is Oranjepop Pin Only!

Thomas Azier
Als 19-jarige jongen vertrekt Thomas Azier vanuit een Fries dorpje naar Berlijn om zijn muzikale pad te vinden. Een paar jaar later, in 2014, brengt hij zijn debuutalbum ‘Hylas’ uit. Later verhuist Thomas naar Parijs en brengt hij zijn plaat ‘Rouge’ (2017) uit. Beide albums worden beloond met een Edison. Van ‘Rouge’ werd de single ‘Talk To Me’ verkozen tot 3FM megahit en de ballade ‘Babylon’ werd Top Song bij Radio 2. Thomas werkte samen met o.a. Diplo en Stromae, en Stromae nam hem vervolgend ook mee als support tijdens zijn tours. Thomas speelde op festivals als Best Kept Secret, Lowlands, Eurosonic/Noorderslag en The Great Escape. Eigen shows in NYC, LA, Montreal, uitverkochte show door heel Nederland en in de prestigieuze concertzaal Trianon in Parijs. Derde album “Stray” kwam onlangs uit.

Pip Blom
‘Verdomd aanstekelijke indiepop’ en ‘Lo-fi indiepop at it’s best’ zijn een kleine greep uit de vele positieve recensies die Pip Blom al mee heeft gekregen sinds ze in 2016 haar eerste nummers rechtstreeks naar Spotify uploadde.

De 20-jarige Pip Blom is begonnen als een songwriter. Met een paar demo’s en zonder fanbase, uploadde de Amsterdamse vier nummers naar Spotify, waarna ze in enkele maanden uitgroeide tot een soort van DIY-rolmodel met 350.000 plays en nummers in meer dan 60.000 playlists. Spotify-baas Daniel Ek deelde haar verhaal en steeds meer media pikken Blom op. Haar eigen rolmodellen zijn indie folk- en rockacts als Parquet Courts, Courtney Barnett en Blur. Haar eerste EP bracht haar weer een stap dichterbij haar droom om ooit op Glastonbury te spelen.

Brutus
Het uit Leuven afkomstige trio Brutus maakte in 2017 naam en faam door verbluffende optredens te geven op o.a. Eurosonic en Pukkelpop. Drumster Stefanies voorliefde voor Slayer, gitarist Stijns fascinatie voor Bruce Springsteen en bassist Peter’ hang naar The Weeknd vormen een sonische smeltkroes die het Leuvense trio een eigen geluid geeft dat het midden houdt tussen postmetal, math rock, sludge en punk. Begin 2019 komt het nieuwe album uit van dit trio en vooruitgestuurde single “War” beloofd veel goeds.

Voor meer informatie kijk op www.oranjepop-nijmegen.nl

Bekijk de foto's (Oranjepop: Jay-Way)
Bekijk de foto's (Oranjepop: Bobby Orosa)
Bekijk de foto's (Oranjepop: Cassia)
Bekijk de foto's (Oranjepop: Tape Toy)
Bekijk de foto's (Oranjepop: Habitants)
Bekijk de foto's (Oranjepop: Pip Blom)
Bekijk de foto's (Oranjepop: NAAZ)
Bekijk de foto's (Oranjepop: The Grand East)
Bekijk de foto's (Oranjepop: Brutus)
Bekijk de foto's (Oranjepop: Tusky)