Doornroosje
loader

FortaRock

Orphaned Land + Subterranean Masquerade + System House 33

Het tijdschema (o.v.b.):

19.00 deuren & kassa open
19.30 SystemHouse33
20.30 Subterranean Masquerade
21.45 Orphaned Land

Orphaned Land is de grootste metalband uit het Midden-Oosten en wordt gezien als een van de pioniers van de zogenaamde oriental metal. De band uit Israel komt vanavond voor het eerst naar Doornroosje. De muziek bestaat uit een bombastische mix van progressieve metal met cleane zang en grunts en niet geheel verrassend: typische invloeden uit het Midden-Oosten.

Het geheel klinkt als een klok getuige ook het laatste album ‘Unsung Prophets and Dead Messiahs‘. Het zesde studio album is niet alleen een prachtig manifest geworden voor wereldvrede en tegen de onwetendheid en onverschilligheid van de mensheid, het muzikale vakmanschap spat er ook werkelijk van af. Verplichte kost voor liefhebbers van Moonspell, Ayreon, Rhapsody of Fire en aanverwanten. De mannen van Orphaned Land worden gezien als ambassadeurs voor vrede in het Midden-Oosten en er is zelfs een online petitie rond gegaan om de band te nomineren voor de Nobelprijs voor de Vrede.

Niet alleen qua afkomst, maar ook qua muzikaal geweld zijn Subterranean Masquerade het ideale voorprogramma. Het melodische van Orphaned Land, met een rauw randje wordt aangevuld met wat rustige stukken bij deze Israelieten. Hier komt de stem van zanger Kjetil Nordhus heel mooi tot zijn recht.

Bekijk de foto's (System House 33)
Bekijk de foto's (Subterranean Masquerade)
Bekijk de foto's (Orphaned Land)