Doornroosje
loader

Other Lives + Black Oak

Het duurde even voordat Other Lives weer van zich lieten horen. De indiefolkband uit Oklahoma bracht in 2011 album hun doorbraakalbum ‘Tamer Animals’ uit. Sfeervolle folk die zowel serene kalmte als voelbare intensiteit uitstraalt. Het nieuwe album ‘Rituals’ verscheen dit voorjaar en werd voorafgegaan door de single ‘Reconfiguration’. Het album klinkt als een logisch vervolg. Waar ‘Tamer Animals’ stond symbool voor hun geboorteomgeving, Portland, Oregon, weerspiegelt ‘Rituals’ een nieuwe fase met lange reizen, eenzaamheid, isolement en verhuizing van Oklahoma naar Portland, Oregon.

Het stemgeluid van frontman, zanger en gitarist Jesse Tabish is nog immer meeslepend en de band lijkt door de variatie aan geluiden en instrumenten niet te vervelen. Inmiddels is de band een trio, eigenlijk een soort mini-orkestje. Elk bandlid bespeelt minstens vijf instrumenten, werkelijk alles wordt gebruikt, inclusief hun mobiele telefoons. Live is Other Lives een traktatie voor oor en oog.

Black Oak is een samenwerkingsproject tussen Geert van der Velde (The Black Atlantic) en Thijs Kuijken (I Am Oak). Beide singer songwriters waren al meerdere jaren aan het grappen en grollen over het formeren van hun ‘supergroep’. Op 3 oktober zal ‘Gallop’, hun nieuwe EP verschijnen en volgend jaar een heel album getiteld ‘Equinox’.

Bekijk de foto's (Black Oak)
Bekijk de foto's (Other Lives)