Doornroosje
loader

Pat Thomas & Kwashibu Area Band

Klaar voor een feestje vol met dampende highlife, stomende afrobeat en funk? Want dan ben je aan het goede adres bij Pat Thomas & Kwashibu Area Band!

Afrikaanse muziek wordt vaak toegeschreven aan het van Fela Kuti bekende genre Afrobeat. Deze muziek zou echter niet bestaan zonder de Ghanese Highlife. Die kreeg vorm in het hart van het Ashanti Koninkrijk. Daar werd de traditionele Kumasi Kwa muziek vermengd met westerse stijlen tot een unieke stijl die een deel van de wereldmuziek scene veroverde in de jaren zeventig. Ghanees Pat Thomas was jarenlang een vaste muzikale waarde gedurende de Afrikaanse highlife-rage als bandlid bij bijvoorbeeld Ebo Taylor.

In 2015 maakte Pat Thomas een glorieuze comeback dankzij het label Strut Records, betrouwbare hofleverancier van Afrikaanse kwaliteitsmuziek getuige releases van Mulatu Astatke, Ebo Taylor en Orlando Julius & The Heliocentrics.

Het naar zichzelf vernoemde album is de eerste highlife in jaren uitgebracht en streeft ernaar dit oorspronkelijke genre opnieuw uit te vinden. De zanger -die ooit de titel ‘The Golden Voice of Africa’ claimde- maakt bovendien live veel indruk met zijn Kwashibu Area Band.

“I’m an afrobeat drummer but Pat Thomas is highlife. That is what he does so well.” -aldus drummer Tony Allen.

“Eigenlijk is alles aan Pat Thomas & Kwashibu Area Band goed.“ – De Volkskrant

Bekijk de foto's