Doornroosje
loader

Planet Rose invites Bassiani

Hector Oaks + HVL – live + Kvanchi + Tripeo

Vanavond hebben we een zeer speciale nacht op het programma staan. Een van de meest roemruchte en toonaangevende clubs van de afgelopen 5 jaar komt naar Nijmegen. Natuurlijk hebben wij het over Bassiani uit Tbilisi. Deze Georgische Club heeft zich de afgelopen jaren opgeworpen als 1 van de grootste voorvechters van club cultuur en haar bijzondere normen en waarden. Het is voor locals veel meer dan een club, het is een plek waar je gelijkgestemden ontmoet en waar minderheden zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn. Iets wat in het orthodoxe Georgië in tegenstelling tot Nederland bepaald geen vanzelfsprekendheid is.

Tegenwoordig reizen vele internationale muziekliefhebbers naar het idyllische Tbilisi af als een soort pelgrimstocht, wat voorheen aan clubs als Berghain was voorbehouden. Daarnaast loopt er ongelooflijk veel talent in Tbilisi rond. Een aantal van deze talenten zijn inmiddels internationale carrières gestart maar begonnen vaak als residents bij Bassiani. Denk aan HVL, Newa, Zitto, NDRX en meer.

Eerst genoemde is misschien wel de meest tot de verbeelding sprekende electronisch muzikant. Met 2 schitterende alom geprezen albums onder de riem, is hij symbolisch voor de Georgische sound. Een genre overstijgend geluid dat inspiratie haalt uit een verzameling genres als techno, house, acid, uk breakbeat, ambient en electro. Bassiani heeft een aantal internationale residents, waaronder blikvanger Hector Oaks. De in Berlijn woonachtige Spanjaard is sinds een aantal jaren aan de club verbonden. Zijn carriere is sindsdien in een enorme stroomversnelling terecht gekomen. In Nederland een graag geziene gast, nu voor het eerst in Nijmegen te bewonderen. Horoom (Bassiani’s Panoramabar) resident Kvanchi houdt er net zo’n eclectische benadering op na en is de spreekwoordelijke kers op de taart. Onze eigen Tripeo is ook aan Bassiani gelieerd, voornamelijk vanwege zijn releases op hun huislabel. Met als kroon een album dat rond deze periode het levenslicht zal zien.