Doornroosje
loader

Give it Dub

Plastician – special 2.5 hour set + J Kenzo e.a.

Met trots presenteren wij de enige Nederlandse datum van Plasticians ‘Decadance’ tour. Deze nacht maken we samen met Plastician en een keur aan andere DJ’s uit binnen en buitenland een reis door 10 jaar bass-music.

Plastician is een muzikant die weinig introductie nodig heeft. Hij is uniek vanwege zijn belangrijke rol binnen zowel de grime als dubstep scene – twee van de meest dynamische muzikale stromingen uit het Verenigd Koninkrijk van het afgelopen decennium. Tijdens de ‘Decadance’ tour neemt Plastician de taak op zich van het samenvoegen van 10 jaar bass-music in een exclusieve 2 en een half uur durende set. Beginnend bij de wortels van de donkere 2-step en garage, via early grime en dubstep, door naar de dancefloor killers van vandaag (en de toekomst). Verwacht alle klassiekers, vergeten pareltjes en exclusieve versies waarop Plastician zijn reputatie heeft gebouwd.

Naast Plastician hebben we deze avond nog een grootheid uit de UK op de line-up staan: J-Kenzo. Met vroege releases op o.a. Argon en Dub Police werd hij al snel gezien als een groot talent binnen de toen nog opkomende dubstep scene. Tegenwoordig is hij één van de voornaamste leden van het machtige Tempa label en richt hij zich vooral op het diepe, donkere en duistere geweld binnen het dubstep spectrum. In september van dit jaar kwam zijn langverwachte album uit op datzelfde Tempa, welke lyrisch werd ontvangen door zo’n beetje iedereen uit de scene. Dit blijkt wel uit support van namen als Hatcha, N-Type, Youngsta, Emalkay en Distance.

Ook Neerlands dubstep godfather DJ Gomes verblijdt ons met een bezoek. Als organisator van Oi! is hij vanaf dag 1 een sleutelspeler geweest binnen de Nederlandse dubstep scene, en getuige de successen die hij tegenwoordig behaald met concepten als Cable en Resist bewijst hij dat hij nog steeds hard gaat. Hoewel Gomes al vier keer eerder op een Give it Dub event stond (2x Free Your Mind festival, de allereerste Give it Dub in JC de Wissel en tijdens de vierdaagse feesten in Nijmegen), draaide hij nog nooit eerder in onze huidige thuisbasis Doornroosje. Wij vonden het daarom dus hoog tijd worden om hem weer eens langs te laten komen en deze avond lijkt ons daar uitermate geschikt voor.

De line-up in de grote zaal wordt compleet gemaakt door Give it Dub baas BeeVee en host MC Brown Sugar.

De kleine zaal staat in het teken van de ‘roots of dubstep’. Dub Infusions don en early adopter Cold Sweat, de andere helft van de Give it Dub organisatie DBS en het duo Dyzz & Rebus, die tegenwoordig lekker gaan met hun project The Illuminated, zullen speciaal voor vanavond hun collectie vinyl afstoffen om jou hun all-time favoriete dubstep tracks te laten horen.