Doornroosje
loader

Poetracks Talent – finale

Wie wint Poetracks Talent 2013? Op dinsdagavond 12 november gaan de finalisten van Poetracks Talent de strijd aan. De winnaar verdient een plek tijdens Poetracks op vrijdag 22 november, naast onder andere Case Mayfield en Automatic Sam.

Poetracks Talent is een literaire muziekwedstrijd waarbij jonge Nijmeegse muzikanten het gedicht ‘Wildverband’ van Joke van Leeuwen op muziek zetten. Dit project van Literair Productiehuis Wintertuin wordt gerealiseerd in samenwerking met Doornroosje en BigMouth Music. Het wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen.

Met hun liefde voor taal besloten Blue Mickey een samenwerking aan te gaan met Leander en Roosmarijn. Blue Mickey maakt luistermuziek waarbij de aansluiting tussen tekst en muziek zeer belangrijk is. 

De muziek van Down in Norway (Juliet Van de Voort) kenmerkt zich door treffende Nederlandstalige teksten die de hardheid van het dagelijks leven bedekken met een poëtische dromerigheid. Haar eerste album zal de naam ‘Niet Ademen’ dragen en gaat over thema’s als angst, jeugd, liefde en sociale relaties.

Met een groep bevriende muzikanten maakt Hanne Renesse vooral muziek omdat professioneel muzikant zijn haar droombaan is. Opgeven doet ze niet en met haar vrienden staat ze nu in de finale van Poetracks Talent.

Op de Nederlandse Popacademie in Utrecht kan Sanne Seutter de hele dag bezig zijn met muziek. Met de liedjes die ze schrijft wil ze graag emotie, verhalen en een stukje van zichzelf overbrengen aan haar publiek.