Doornroosje
loader

Pokey Lafarge + Einfach Kurt

Vanavond komt the ‘Man from the South’, Pokey LaFarge, terug naar Nijmegen. Ditmaal voor een solo optreden in de kleine zaal van Doornroosje.

De muziek van Pokey LaFarge klinkt alsof hij een heel mensenleven aan de oever van de Mississippi zit te spelen op zijn banjo, gitaar en mondharmonica. Het is bijna niet te geloven dat de aanstekelijke jazz, ragtime, country blues en western swing wordt voortgebracht door een relatief jonge muzikant. In het begin van zijn carrière maakte hij als eens duidelijk “It’s not retro music. It’s American music that never died.” Toch blies Pokey bijna 10 jaar geleden de ‘oude muziek’ weer een nieuwe leven in. Zijn muziek is doorspekt met stijlen als western swing, vroege jazz, country en ragtime. Alsof het de soundtrack is van een film over de Mississippi in de jaren 20, 30 van de vorige eeuw. LaFarge is een muzikant die de luisteraar op zijn gemak meevoert naar die oude tijd. Vanavond speelt hij in zijn eentje, zoals hij ook zijn nummers schrijft: puur en zonder franje.

De support voor deze avond wordt verzorgd door Einfach Kurt. De singersongwriter die de naam singersongwriter in een totaal ander daglicht plaatst. Of liever gezegd nachtlicht; Einfach Kurt maakt duistere pop die meestal gaat over de zelfkant van het leven.

Bekijk de foto's (Einfach Kurt)
Bekijk de foto's (Pokey Lafarge)