Doornroosje
loader

Popronde

Abdomen + Jay-Way + Karel

De Popronde is weer in de stad. In Merleyn kun je dit jaar terecht voor drie diverse acts: Abdomen, Jay-Way en Karel.

22:00 open
22:15 Abdomen
23:15 Jay-Way
00:15 Karel

Abdomen is een eigenzinnig trio uit Friesland dat punk, garage en grunge maakt. Genres zijn niet belangrijk, oordoppen wel. De band speelde op Eurosonic, deed shows in de UK en in Noorwegen, en was support bij o.a. Ex-Cult en Bad Breeding. Hun debuutalbum werd opgenomen bij Matt Peel (Pulled Apart By Horses, Eagulls) en komt 14 september uit.

Jay-Way is geen alledaagse hiphop artiest. Hij schrijft eerlijke, poëtische teksten, waarin hij een positieve boodschap verspreidt door middel van complexe verhaalkunst. Samen met zijn band brengt hij een uniek geluid waarbij hip hop fijn gecombineerd wordt met melodie en harmonie. Hij imponeerde laatst ook als support van Rilan & the Bombardiers in Merleyn.

Karel maakt synthesizer popliedjes die hij live met grenzeloos enthousiasme opvoert. Live speelt hij de muziek af vanaf zijn Iphone en zingt daar vervolgens overheen, dit biedt ruimte om de focus volledig te kunnen leggen op de live performance.

Na afloop van het programma is in Doornroosje ook de officiële afterparty van de Popronde Nijmegen. Check voor het hele Popronde schema de website van de Popronde.

Bekijk de foto's