Doornroosje
loader

De Roos van Nijmegen voorronde 1

Radeloos /// Ziedend

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

De Roos van Nijmegen is dé competitie voor muzikaal talent uit Nijmegen. Al sinds 1986 maakt De Roos een belangrijk deel uit van de Nijmeegse muziekscene, en biedt de wedstrijd het perfecte podium voor ambitieuze beginnende bands met een eigen repertoire uit de regio Nijmegen. In drie voorrondes strijden muzikanten in de Rode Zaal van poppodium Doornroosje voor een plek in de finale. Na de voorrondes selecteert een professionele jury drie acts die door mogen naar de finale. De finale vindt plaats op donderdag 15 juli in het Openluchttheater De Goffert in Nijmegen.

RADELOOS /// ZIEDEND
Radeloos /// Ziedend is een Nijmeegse punkband die hun muziek classificeert als Post-Blackened Neocrust. De band is geïnspireerd door de Amsterdamse groep HANG YOUTH. De misstanden in de wereld en de absurde realiteit van het bestaan maakt Radeloos /// Ziedend een beetje boos. En ook soms een beetje in de war. Vandaar de bandnaam. De band is een uitlaatklep voor hun frustraties en ongenoegen met de huidige stand van zaken in de wereld, hun levens en alles daartussen.

CHER AMI
Cher Ami: de band waar je oorlogen mee kunt winnen. Een in 2019 opgerichte funkrockgroep uit Nijmegen vernoemd naar de wereldberoemde postduif uit de Eerste Wereldoorlog, welke het leven redde van 194 militairen door het overbrengen van cruciale boodschappen. Cher Ami schreeuwt dan ook teksten die aankomen bij het publiek. Een combinatie van punkrock en hiphop, onlosmakelijk verbonden met grootheden uit de jaren ’90. Denk hierbij aan Rage Against The Machine en Red Hot Chili Peppers. Zowel bij Schuum als bij Arnhem Live heeft Cher Ami haar eerste stap gezet in de wereld van Nederlandse podia.

Let op: voor deze eerste voorronde van De Roos koop je een ticket voor één van de twee bands. Wil je de beide bands zien spelen? Dan dien je dus twee verschillende tickets te kopen; voor elke band één.