Doornroosje
loader

Fortarock

Red Fang + Black Tusk + Christian Mistress e.a.

Dat de videoclip nog steeds een belangrijk promotiemiddel kan zijn, bewijst RED FANG onlangs met twee meer dan vermakelijke werkjes: Wires en Prehistoric Dog. Daarmee hebben deze Amerikanen bewezen dat de combinatie tussen heavy rock en een gezonde dosis humor hand in hand kunnen gaan. Het laatste album ‘Murder The Mountains’ is uitgebracht door Relapse Records en werd door Vance Powell (Kings Of Leon, White Stripes) voorzien van een gortdroge mix. Perfect voor de zwaar groovende pretentieloze stonermetal. In plaats van monstervocalen, een smerig lage stemming en een klinische overproductie laat RED FANG de nummers immers voor zich spreken. Melodieuze gitaar- en zanglijnen zorgen samen met Zeppelineske breaks van de ritmesectie voor een levendig brouwsel van potige hardrock en zinderende stoner. “Hard enough for the guys and sweet enough for the girls”, om met de woorden van Josh Homme te spreken. Een nieuwe video is reeds in de maak. We kunnen niet wachten.

De nieuwe plaat ‘Set the Dial’ van BLACK TUSK dat via Relapse het daglicht heeft gezien staat vol zware sludge metal met een punk inslag, catchy riffs, hakkende drums en de welbekende duo-vocalen zijn gewoon weer van de partij en dat is ook precies waar deze heren goed in zijn.

Volgens welingelichte kringen wordt CHRISTIAN MISTRESS de metalhype van 2012. De Amerikaanse metalband bestaat sinds 2009 en de EP Agony & Opium uit 2010 viel goed bij de muziekpers. De nieuwe plaat Possession doet hier nog een schepje bovenop! De band valt op door de ruige strot van zangeres Christine en de voorliefde voor oude ambachtelijke metal zoals Diamond Head, Iron Maiden, Judas Priest en Angel Witch.

De sludge rockers van FEHLER zullen vanavond het nieuwe album, dat op stapel staat, voor het eerst ten gehore brengen. De heren hebben al enige ervaring opgedaan getuige ook de optredens samen met Kylesa, Black Breath, Kickback en The Dillinger Ecape Plan. We zijn benieuwd!

‘Unfortunately Priestess are no longer able to support on their upcoming European Tour, due to delays in the studio and therefore release of their new record they have to postpone their next visit to Europe and the UK.’

Bekijk de foto's (Black Tusk)
Bekijk de foto's (Christian Mistress)
Bekijk de foto's (Fehler)
Bekijk de foto's (Red Fang)