Doornroosje
loader

FortaRock

Red Fang + The Shrine + Lord Dying + Indian

Tijdschema (o.v.b.)

19:00 Indian
19:55 Lord Dying
20:50 The Shrine
21:50 Red Fang 

Red Fang keert terug naar Nijmegen en daar zijn we erg blij mee, want deze sympathieke Amerikaanse band heeft de laatste keer de complete zaal op zijn kop gezet!

Het nieuwe album ‘Whales and Leeches’ is af en komt binnenkort uit. Red Fang trekt deze plaat de lijn door die is ingezet op de eerste twee platen met prettig in gehoor liggende heavy songs. De plaat is wederom geproduceerd en gemixed door het duo Chris Funk (Decemberists) en Vance Powell (The White Stripes, Raconteurs, Kings Of Leon). Wederom is gekozen voor een heldere en droge productie. In plaats van monstervocalen, een smerig lage stemming en een klinische overproductie laat Red Fang de nummers immers voor zich spreken. Melodieuze gitaar- en zanglijnen zorgen samen met Zeppelineske breaks van de ritmesectie voor een levendig brouwsel van potige hardrock en zinderende stoner. Nieuwe nummers als ‘DOEN’ en ‘Blood Like Cream’ kunnen wedijveren met ‘klassiekers’ als ‘Wires’, ‘Prehistoric Dog’, ‘Night Destroyer’. Dit gaat een memorabele avond worden!

De opgefokte hardrock nummers van The Shrine zijn voorzien van een punkvibe die klinken als een kruising van Black Sabbath en Black Flag. Het befaamde Teepee Records heeft het laatste album ‘Primitive Blast’ (!) uitgebracht van deze Amerikaanse rouwdouwers. Na afgelopen jaar met Fu Manchu en Graveyard getourd te hebben is het nu de beurt om als opwarmer voor Red Fang te fungeren.

Het debuut, ‘Summon the Faithless’, van Lord Dying is onlangs verschenen op Relapse records. De loodzware sludgemetal doet denken aan High on Fire waarbij de riffs vermengt zijn met die van Kylesa. Alles in het teken van de riff.

De duistere, zwartgallige en allsvergruizende sound van Indian gaat door merg en been. Bepaald geen gemakkelijke kost, ook het nieuwe album ‘From all Purity’ is weer hard als een sloopkogel, de perfecte band om de vroege avond mee te beginnen.

Voor liefhebbers van High On Fire, Baroness, Kylesa, Black Tusk, The Sword, Clutch is te laat komen op deze dag een doodzonde!

Bekijk de foto's (Lord Dying)
Bekijk de foto's (Red Fang)
Bekijk de foto's (The Shrine)
Bekijk de foto's (Indian)