Doornroosje
loader

Nachtsport

Red Square – live + Luuk Kielen e.a.

Het is weer de laatste donderdag van de maand en dat betekend maar één ding: Nachtsport in Merleyn! Met gratis toegang en altijd een bijzondere gast op het programma is hun vaste prik op deze dag is in korte tijd uitgegroeid tot een bekend en succesvol concept. Met artiesten die graag een avondje in het intieme Merleyn willen draaien weten zij continu een vernieuwend programma te presenteren. Dat de avonden goed lopen is inmiddels wel bekend. Zo stond Merleyn de afgelopen editie op 3e kerstdag dan ook na nog géén anderhalf uur al helemaal vol.

Deze keer heeft Nachtsport o.a. Red Square weten te strikken, een ambitieuze techno producer die flink carrière aan het maken is met zijn exclusieve live-sets. Na Rutger Maree, Thomas Vink en Joran van Pol heeft Nachtsport weer een bijzondere gast weten te strikken, namelijk Red Square. Sander van Veer, zijn echte naam, wordt vertegenwoordigd door Switch Agency en is op dit moment een van de beste techno live-acts van Nederlandse bodem. Zijn sound is kenmerkend door de diepe detroit Techno met een frisse twist. Met zijn recente performances in de Tresor in Berlijn en releases op o.a. Different is Different Records, Stolen Moments en Flatlife Records kunnen we wel spreken van een serieuze knaller. Onlangs zijn ook een aantal van zijn tracks opgepakt door o.a. Richie Hawtin. Na de vorige editie met Joran van Pol kunnen wij dit gerust ‘Primeur de la crème #2’ noemen, oftewel: Nachtsport-voer.

Luuk Kielen was al gast bij Nachtsport met o.a. Folker Zwart, ruim één jaar geleden. Nu is hij opnieuw te gast en gevraagd voor een typische Nachtsport set om een lekkere avond te rollen. Als DJ en producer heeft Luuk al een behoorlijke lijst opgebouwd met optredens. Vooral in Nijmegen en omstreken heeft hij op plekken gestaan als Free Your Mind Festival, Planet Rose, Drift en noem maar op. Bij vele locaties heeft hij zijn sporen na gelaten en naam gemaakt als Nijmeegse held. Met een extra lange set van drie uur zal hij de avond fijn weten te openen.

De derde act en tevens nieuw gezicht bij Nachtsport is Neil Armstrong. Sinds een jaar woont hij in Nijmegen. Een van de redenen hiervoor zijn zijn muzikale ambities,  Nijmegen is namelijk als toonaangevende muziekstad een bron van inspiratie voor dit talent. Hij is betrokken bij het nieuwe initiatief ‘De gekraakte kat’ en heeft op feesten gedraaid zoals [email protected] en Deeper Underground. Neil Armstrong zal de avond afsluiten en neemt hiervoor zijn dikste platen mee, wees dus voorbereid op een stevig stukje techno in zijn meest dansbaar en sferische vorm. De laatste avond in de reeks van Planet Rose ‘18 Years On!’ staat deze man tevens op het programma in de kleine zaal en zal hier een speciale dubtechno set neerzetten.