Doornroosje
loader

FortaRock

Revocation + Archspire + Soreption + Rivers of Nihil

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Tijdschema (o.v.b.)

18.30 deuren & kassa open
19.10-19.40 Rivers of Nihil
20.00-20.35 Soreption
20.55-21.35 Archspire
22.00-23.00 Revocation

Op 21 december presenteert FortaRock een dikke brute package in Doornroosje om je metalvingertjes bij af te likken; Revocation, Archspire, Rivers of Nihil én Soreption. Het beste wat metal momenteel op technisch vlak te bieden heeft.

Revocation is wellicht het best bewaarde geheim van de laatste jaren binnen de extreme metal. De Amerikaanse band met bandleider, gitarist en zanger David Davidson brengt een mix van technische death en thrash, die gepaard gaat met een overdonderend tempo, extreme agressie en een vingervlugheid waar je ú tegen zegt. Dit is metal met een hoofdletter M. De invloeden van de jaren ’80 zijn weliswaar overduidelijk, maar de muziek bezit bovenal een modern, eigentijds karakter. De band is ook erg productief, binnenkort verschijnt alweer het zevende album in amper 10 jaar tijd. Het kan niet anders of ‘The Outer Ones’ wordt ook weer een klein bommetje!

Bij Archspire val je van de ene in de andere verbazing. Het is adembenemend wat de Canadezen laten horen op de albums ‘The Lucid Collective’ en ‘Relentless Mutation’ uit 2017. Razendsnelle doch geavanceerde en pakkende techdeath van de bovenste plank. Het is knap hoe de band zowel catchy melodieën en zeer energieke, technische passages combineert zonder het nummer uit het oog te verliezen.

Rivers of Nihil is al net zo’n topper als de bovenstaande bands. De sound van deze Amerikanen is ambitieus en neigt naar de technische progressieve kant binnen de death metal. Hun nieuwe album, ‘Where Owls Know My Name’ uitgebracht door Metalblade Records, is nummer drie van het vierluik dat een ode is aan de jaargetijden. De death metal is retebruut en is voer voor liefhebbers van Gojira, Decapitated, Fallujah en Obscura.

Niet verrassend dat Soreption prima past in deze line-up van technische metalbands. Toch klinkt het geluid van de Zweedse bands iets traditioneler. Intense pure death metal is wat je voor de kiezen krijgt. Het nieuwe album ‘Monument of the End’ staat op het punt om uitgebracht te worden via Sumerian Records.

Bekijk de foto's (Soreption)
Bekijk de foto's (Rivers of Nihil)
Bekijk de foto's (Archspire)
Bekijk de foto's (Revocation)