Doornroosje
loader

Rigby + The Plea

Deze show is afgelast. De zanger van Rigby heeft ernstige stemproblemen (zie ook hun Facebook). Op vrijdag 10 mei vindt een vervangende show plaats. Kopers  van reeds gekochte tickets zijn via e-mail op de hoogte gebracht. 

Rigby bestaat uit zes bevriende muzikanten die elkaar vonden in hun gemeenschappelijke passie voor ‘liedjes’. Hoewel de naar het Beatlesnummer ‘Eleanor Rigby’ vernoemde band nog niet zo heel lang bestaat, kan het zestal trots zijn op zijn verleden: ze waren De Wereld Draait Door-huisband, scoorden een hitje met ‘Parade’, leverden met ‘One Song’ in 2009 het 3FM Serious Request-thema, waren prominent te horen in commercials van Grolsch en Nutella en de bioscoopfilm ‘Alle Tijd’. De band bracht tot nog toe acht singles uit, die allen de single Top 100 haalden. Tevens stonden ze in het voorprogramma bij de Kaiser Chiefs en Moke en deden talloze club- en festivaloptredens.

Maar Rigby weet als geen ander dat resultaten uit het verleden geen garanties bieden voor de toekomst. De band blijft zich dan ook ontwikkelen. Zo klinkt hun meest recente album ‘Fire & Ice & Sugar & Spice!’ een stukje rauwer, steviger, eigentijdser en meer volwassen dan de voorgangers ‘Everything Must Go’ en ‘Solid Ground’.

Meer dan voorheen klinkt het geluid van de platen van hun ouders door de muziek van Rigby. Maar het album is ook heel erg hier en nu. Sfeervolle rock met soms zelfs invloeden uit de dance. Het uitgangspunt is echter hetzelfde als in de sixties: het zijn de liedjes waar het om draait.