Doornroosje
loader

Roos van Nijmegen voorronde #2

Roadlash + The Earphone Heads e.a.

Er zijn via deze website geen tickets meer verkrijgbaar. Via de bands nog wel.

De Roos van Nijmegen is dé muziekcompetitie voor ambitieuze bands en acts met een eigen repertoire uit de regio Nijmegen. Dit jaarlijks terugkerende muziekspektakel bestaat al sinds 1986 en viert dus in 2012 haar 26e verjaardag! Van postrock tot hiphop en van singer-songwriter tot metal; elk denkbaar muziekgenre vindt zijn weg in de Roos. Op donderdag 12, 19 en 26 april vinden de voorronden plaats in Merleyn. In de voorronden zullen 9 bandjes strijden om een plekje in de finale in Doornroosje.

Roadlash
Roadlash is een dynamische rockband uit Nijmegen. In het werk van deze groep ervaren muzikanten zijn zowel invloeden van moderne als traditionele rock terug te vinden. De ritmische basis, het krachtige gitaarspel en de melodieuze zanglijnen maken de muziek van Roadlash energiek en melancholisch tegelijk. De afgelopen jaren werd een flink aantal songs geschreven en in 2011 werd het eerste album Bright Light uitgebracht.

The Earphone Heads
Dit ambitieuze viertal is al meerdere keren het Nijmeegse indierock talent van 2012 genoemd. De muziek van The Earphone Heads is een mix van Arctic Monkeys, Kasabian en een vleugje Raconteurs, met een flinke dosis invloed uit de jaren ’60. Knallende riffs en pakkende lyrics die zich uiten in meerstemmige zang, eindeloze energie en speelse interactie: dit vormt dé formule van de band. In 2011 bracht The Earphone Heads hun eerste EP Backseat Scandals uit en met de huidige single No Civilians zet The Earphone Heads een stap richting de tweede EP, waarmee ze de wereld willen gaan veroveren.

The Liquid Machine
Een goede dosis hardrock met een stevige rand jazz. Dat is waar The Liquid Machine voor staat. Deze jongens zijn energiek, super enthousiast en knallen van het podium af met hun snoeiharde gitaargeluid, dikke drum- en baspartijen en pakkende zanglijnen die je zo kunt meebrullen. Kortom, een strakke Nijmeegse band, die klaar is om het podium bij jou in de buurt te komen afbreken. The Liquid Machine eindigde als tweede bij de strijd om de meeste publieksstemmen, waardoor ook deze band zich direct plaatste voor de voorronden.