Doornroosje
loader

3FM Serious Talent on Tour

Rondé + Emil Landman + Orange Skyline

Vanavond drie grote talenten in Doornroosje die op de vooravond van hun doorbraak gezamenlijk het land in trekken onder de vlag van 3FM Serious Talent: Rondé, Emil Landman en Orange Skyline.

Met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar is Rondé de jongste band van de avond. Het vijftal leerde elkaar kennen op de Herman Brood Academie, waar ze ondanks de uiteenlopende achtergronden van de bandleden direct een muzikale klik hadden en de band Rondé zijn gestart. En niet onverdienstelijk: de aanstekelijke eerste single “Run” werd gelijk 3FM megahit en favoruudschijf op Radio 538. De muziek van Rondé is te omschrijvan als mooie indie-pop om bij weg te dromen én soms op te dansen. Live werd de band dit najaar bestempeld als een van de “winnaars” van de Popronde en maakte ze indruk op festivals en in het voorprogramma van onder meer Nick Mulvey. De komende tijd staat in het teken van het uitbrengen van nieuwe singles en een EP. Deze zullen ze eerst op Noorderslag presenteren, waarna ze in het voorjaar het land in trekken.

Emil Landman is een verhalenverteller. Bonte, kleurrijke verhalen die hij vat in liedjes die doen denken aan Thomas Dybdahl, Ben Howard en Alexi Murdoch. Soms klein, intiem en leunend op de folktraditie, soms rijkelijk ingekleurd met een band. De liedjes vertellen verhalen over de reizen die Emil over alle continenten maakte, over de liefde en over thuiskomen. Deze liedjes bundelde hij dit najaar op zijn debuut album “Colour and their Things” (V2), dat positief werd ontvangen door onder meer 3voor12 en waardoor hij mocht aanschuiven bij DWDD en Radio 1. Emil Landman staat aan het begin van een nieuwe muzikale reis, waar Nijmegen vanavond deel van uit maakt.

lees meer
Bekijk de foto's (Orange Skyline)
Bekijk de foto's (Emil Landman)
Bekijk de foto's (Rondé)